Home » Lumea digitală » Utilizatorii de Android vizaţi de applicaţii false de monitorizare a coronavirusului

Utilizatorii de Android vizaţi de applicaţii false de monitorizare a coronavirusului

Utilizatorii de Android vizaţi de applicaţii false de monitorizare a coronavirusului
Publicat: 18.03.2020
Google a anunţat recent noi măsuri pentru îndepărtarea din Play Store a aplicaţiilor suspecte, create pentru a recolta cât mai multe date despre utilizatori în schimbul unor false servici de monitorizare, detectare/diagnosticare coronavirus.

Panica apărută în jurul epidemiei COVID-19 este exploatată din plin de infractorii cibernetici, care se întrec în scheme mai mult sau mai puţin sofisticate pentru atragerea persoanelor slab informate în diverse capcane. Pe lângă obişnuitele mesaje alarmiste primite pe email, o alte cale de atac surprinzător de răspândită este cea a aplicaţiilor infectate, deseori răspândite chiar prin intermediul magazinelor oficiale de aplicaţii.

Google a anunţat recent noi măsuri pentru îndepărtarea din Play Store a aplicaţiilor suspecte, create pentru a recolta cât mai multe date despre utilizatori în schimbul unor false servici de monitorizare, detectare/diagnosticare coronavirus. Din păcate, curăţenia nu ajunge şi la magazinele neoficiale de aplicaţii şi site-uri obscure din mediul online, promovate prin metode cum ar postările virale distribuite pe reţele de socializare.

Una dintre cele mai periculoase forme de malware create pentru a exploata subiectul coronavirus este CovidLock, un ransomware deghizat în aplicaţie pentru urmărirea epidemiei COVID-19 şi promovat prin intermediul unor pagini de forma coronavirusapp[.]site.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase