Home » Lumea digitală » Windows 10 tocmai ce a primit un update proaspăt care conţine schimbări masive

Windows 10 tocmai ce a primit un update proaspăt care conţine schimbări masive

Windows 10 tocmai ce a primit un update proaspăt care conţine schimbări masive
Publicat: 25.03.2020
Update-urile au rolul de a rezolva diversele probleme semnalate de către utilizatori sau a de a remedia unele vulnerabilităţi de securitate.

Update-urile pe care Microsoft le-a ofeit în ultima vreme pentru Windows 10 nu s-au bucurat de prea multă apreciere în rândurile utilizatorilor obişnuiţi sau al experţilor în calculatoare şi asta datorită faptului că acestea au dus, în unele ocazii, la apariţia unor noi vulnerabilităţi sau probleme de funcţionare. Forbes notează că Microsoft a oferit  update-uri care ar trebui să îi liniştească pe critici.

Acest update ar trebui să permită utilizatorilor să recupereze spaţiul de stocare rezervat ocupat de către update-ul din luna mai 2019. Dat fiind faptul că spaţiul de stocare se poate dovedi o problemă pentru dispozitivele noastre, posibilitatea de a recupera o parte din acesta este o veste bună. 

Experţii ne explică faptul că rezerva de stocare este folosită de către Windows 10 pentru fişierele temporare şi pentru memoria virtuală, ceea ce înseamnă că şteregerea unor date nu afcetează funcţionarea normală a computerelor noastre.

Pentru a verifica în ce proporţie Windows a ocupat rezerva de stocare trebuie să urmaţi aceşti paşi: Start Menu > cmd > DISM.exe > Online  > Get-ReservedStorageState.

Trebuie precizat că Microsoft a anunţat şi două schimbări importante pentru Windows 10, acestea vizând modul în care are loc update-ul pentru drivere şi o nouă interfaţă. 

În ceea ce priveşte update-urile pe care le primesc driverele Windows 10,  acestea au fost criticate de-a lungul timpului pentru problemele pe care le-au creat. Astfel, inginerii au decis să implementeze un nou sistem de testare a rezultatelor oferite de către update în cazul a mult mai multor tipuri de dispozitive şi configuraţii pentru a evita problemele din trecut.

Ajunşi la un miliar de utilizatori de Windows 10, Microsoft a anunţat o nouă interfaţă pentru acest sistem de operare. Conform teaserelor oferite pe reţelele de socializare, dar şi experţilor în computere, această nouă interfaţă se va dovedi a cea mai dramatică schimbare în ceea ce priveşte aspectul pe caresistemul de operare a suferit-o în cei cinci ani de la lansare.

Acest update al interfeţei va elimina Live Tiles, acele cuburi care se rotesc şi pe care sunt prezentate informaţii; va aduce o paletă de culori mai blânde şi un nou frmat al Windows File Explorere.

Citeşte şi:

Ultima actualizare pentru Windows 10 a dus la pierderea sau ascunderea datelor unor utilizatori

Cum ar putea arăta noul Windows 10 dacă omul acesta va fi angajat de Microsoft

Probleme mari pentru utilizatorii de Windows 10. Dacă ai şi tu astfel de ”simptome” înseamnă că ai fost afectat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase