Home » Lumea digitală » O nouă problemă critică de securitate la Windows 10. Orice user este în pericol, iar inginerii Microsoft dau din umeri

O nouă problemă critică de securitate la Windows 10. Orice user este în pericol, iar inginerii Microsoft dau din umeri

Publicat: 01.04.2020
Microsoft nu a găsit o soluţie pentru această vulnerabilitate.

Microsoft a anunţat faptul că o parte dintre utilizatorii de Windows 10 au fost ţinta unor atacuri care exploatau o vulnerabilitate  care nu are încă o rezolvare. Această vulnerabilitate a fost exploatată într-un număr limitat de cazuri şi permite atacatorilor să infecteze computerele cu diferite programe de tip malware sau să execute coduri care nu se încadrează în această categorie, notează Forbes.

Vestea proastă pentru utilizatorii Windows 10 este că această vulnerabilitatea poate fi identificată la toate versiunile acestui sistem de operare şi chiar şi la alte versiuni ale Windows, care în prezent nu mai au parte de suport tehnic.

Ultimele săptămâni au fost destul de dure pentru Microsoft şi pentru reputaţia produselor acestei companii, deşi problemele pe care le-am întâmpinat cu update-urile Windows 10 ne-ar fi făcut să credem că nu se poate mai rău. Astfel, în data de 11 martie, Microsoft a anunţat că au descoperit o vulnerabilitate numită SMB Ghost, dar pentru care au lansat un patch în data de 13, la pachet cu recomandarea către utilizatori de a instala acest pachet. În data de 22 martie, au apărut o serie de rapoarte care au arătat că un ransomware, un program care criptează datele victimei pentru a obţine o plată pentru decriptare, care folosea pandemia de COVID-19 drept momeală.

Această ultimă vulnerabilitate vizează Adobe Type Manager şi are, confrom Microsoft, două forme, exploatarea acesteia de către atacatori putând fi realizată cu ajutorul unui fişier viciat, deschis sau aflat doar în preview.

Oficialii Microsoft au anunţat că se lucrează la găsirea unei soluţii şi că „actualizările care abordează vulnerabilităţile de securitate din software-ul Microsoft sunt de obicei lansate în Update Tuesday, un termen folosit pentru a desemna lansarea unor update-uri şi patch-uri de securitate în cea de a treia sau a patra marţi din lună.

Citeşte şi:

Windows 10 tocmai ce a primit un update proaspăt care conţine schimbări masive

Windows 10 are din nou probleme critice, iar inginerii de la Microsoft şi-au dat din nou seama târziu de asta

Meniul ”start” al Windows 10 nu va mai fi niciodată la fel. Ce schimbare vor aduce inginerii de la Microsoft în curând

Windows 10 vine din cutie cu 13 setări care îţi încetinesc PC-ul. Iată cum să le modifici!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase