Home » Lumea digitală » Aplicaţia de videoconferinţă Zoom, verificată după ce i-a crescut popularitatea

Aplicaţia de videoconferinţă Zoom, verificată după ce i-a crescut popularitatea

Aplicaţia de videoconferinţă Zoom, verificată după ce i-a crescut popularitatea
Publicat: 02.04.2020
Aplicaţia de videoconferinţă Zoom se află în atenţia procurorului general al oraşului New York, pe fondul ccreşterii popularităţii sale în timpul pandemiei de coronavirus, relatează BBC.

Procurorul general Letitia James a scris firmei pentru a-şi exprima îngrijorarea legată de capacitatea sa de a face faţă creşterii numărului utilizatorilor.

Zoom este folosit de milioane de oameni pentru muncă şi distracţie, în condiţiile blocajelor impuse în multe ţări.

Dar măsurile de securitate şi confidenţialitate a datelor ale companiei sunt puse la îndoială.

Letitia James a întrebat compania dacă şi-a revizuit măsurile de securitate de când popularitatea sa a crescut. De asemenea, a subliniat că, în trecut, aplicaţia nu şi-a rezolvat problemele în mod rapid.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC: „Zoom ia în serios confidenţialitatea, securitatea şi încrederea utilizatorilor săi. În timpul pandemiei Covid-19, lucrăm non-stop pentru a ne asigura că spitalele, universităţile, şcolile şi alte afaceri din întreaga lume pot rămâne conectate şi funcţionale. Apreciem angajamentul procurorului general din New York cu privire la aceste probleme şi sunt fericit să-i furnizeze informaţiile solicitate”.

Zoom a avut probleme de securitate în trecut, inclusiv o vulnerabilitate care a permis unui atacator să înlăture participanţi din întâlniri, să modifice mesajele utilizatorilor şi să facă modificări video. Un altul a determinat utilizatorii de Mac să iniţieze apeluri fără să ştie, potrivit Mediafax.

Pecent, premierul Boris Johnson a postat o fotografie în care prezidează o şedinţă a cabinetului folosind Zoom, ceea ce a generat întrebări despre cât de sigură este.

Compania spune că, la nivel global, 2.000 de instituţii, de la cele mai mari companii de servicii financiare din lume la furnizori de telecomunicaţii, agenţii guvernamentale, universităţi, asistenţă medicală şi practici de telemedicină au făcut recenzii de securitate exhaustive ale aplicaţiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase