Maratoanele descopera
Case de poveste

La 100 de ani de la Marea Unire, în anul Centenarului, află istoria unor Case de poveste, proiectate de mari arhitecţi, şi a oamenilor care le-au locuit.

citeşte mai mult
Vikingii, marii cuceritori

Vikingii nu au fost numai mari cuceritori, ci şi navigatori îndrăzneţi, comercianţi iscusiţi şi meşteşugari. Neînfricarea şi ambiţia fascinează şi după o mie de ani de la marile lor expediţii.

citeşte mai mult
14 decenii de Brâncuşi

La 140 de ani de la naşterea lui Brâncuşi, Descopera.ro ţi-a pregătit o serie de materiale interesante despre marele sculptor.

citeşte mai mult
Paste 2015 - traditii si obiceiuri

Redescopera Traditia Pastelui! Urmareste mini serialul nostru de articole, afla traditii si obiceiuri inedite, locuri frumoase si povesti impresionante.

citeşte mai mult
Ziua Femeii 2015 - 8 personaje care au facut istorie

Sărbătoreşte Ziua Femeii alături de noi. Urmăreşte mini seria de 8 articole dedicate unor personaje feminine celebre, care au schimbat cursul istoriei, descoperă-le secretele şi realizările!

citeşte mai mult
Istorie Ziua Îndrăgostiţilor - secrete, curiozităţi, destinaţii

De Valentine`s Day 2015 Descopera.ro ţi-a pregătit o serie de articole incitante despre istoria amorului, cu secrete, curiozităţi şi destinaţii inedite.

citeşte mai mult
Călător de-a lungul Dunării
Mari întrebări

Există o serie de întrebări pe care fiecare om şi le pe pune la un moment dat. La unele este posibil să fi găsit deja răspunsul, dar la fel de posibil este să-l fi uitat deja, în timp ce la altele poate că nu aţi găsit niciodată un răspuns mulţumitor. Imaginaţi-vă cum ar fi ca la aceste întrebări să vă răspundă savanţii într-un limbaj lejer şi uşor de înţeles. Acum, aveţi ocazia de a găsi răspunsurile date de specialişti şi personalităţi din diferite domenii la o serie de întrebări pe cât de fireşti, pe atât de complicate.

citeşte mai mult
Descopera Alba

Maraton Descopera Alba

citeşte mai mult
Urzeala tronurilor - ficţiune vs realitate
Povestea berii

Berea este cea mai consumată băutură alcoolică de pe glob, doar apa şi ceaiul fiind mai populare în rândul oamenilor. Puţini cunosc importanţa pe care a avut-o berea în dezvoltarea civilizaţiei umane încă de la descoperirea sa, acum mai bine de zece milenii. Povestea berii este, deopotrivă, şi povestea omenirii. Să o descoperim împreună!

citeşte mai mult
Capcanele internetului

Capcanele internetului

citeşte mai mult
Povestea aurului

Aurul este metalul cel mai apreciat din istorie, universal acceptat ca simbol al valorii şi preţuit de toate culturile planetei. Haideţi să aflăm împreună povestea lui!

citeşte mai mult
500 experimente la tine acasă

Şi tu poţi improviza mici experimente chiar la tine acasă şi vedea dacă ai stofă de inventator. Descoperă.ro te provoacă la maratonul „500 de experimente la tine acasă”. Prezentate într-un format video prietenos, experimentele constituie o cale inedită prin care să testezi curiozitatea şi să dezvolţi creativitatea copiilor tăi, cât şi o metodă prin care poţi afla lucruri pe care nu le cunoşteai despre lumea din jurul tău!

citeşte mai mult
Descopera extraterestrii dintre noi

Ultimul serial de anvergura marca DESCOPERA.ro din acest an te pune fata in fata cu una dintre cele mai mari dileme ale secolului XXI: crezi ca suntem singuri in Univers? Crezi ca in infinitatea spatiului si a timpului nu au mai evoluat si nu traiesc si alte creaturi inteligente?

citeşte mai mult
Descopera Misterele Universului

Cum a inceput Universul? De unde venim? Suntem singuri in Univers? Este posibil sa existe extraterestri pe planete indepartate? Are Calea Lactee o anumita speranta de viata? Vom putea calatori in timp? Descopera Misterele Universului!

citeşte mai mult
Descopera adevarata istorie a romanilor

Istorie se cheama ceea ce s-a intamplat cu adevarat, nu ceea ce am vrea sa se fi intamplat, declara in urma cu aproape un secol marele istoric roman Nicolae Iorga. In speranta ca putem aduce o raza de lumina asupra acelor evenimente tulburi care au marcat aproape doua milenii de istorie valaha, va invitam sa descoperiti cel mai nou maraton Descopera.ro, "Descopera adevarata istorie a romanilor".

citeşte mai mult
Descopera secretele Mafiei

Criminalitatea organizata reprezinta un fenomen atat de vechi incat poate fi urmarit pana la inchegarea primelor societati umane si pana la aparitia primelor civilizatii. Este, practic, istoria unei lumi tenebroase care s-a dezvoltat in mijlocul oamenilor, in secret, si ale carei urme nu pot fi depistate decat prin miile de cadavre si de lovituri sangeroase lasate de-a lungul istoriei. Termenul de caracatita, dat de investigatorii italieni, i se potriveste de minune.

citeşte mai mult
Maratonul Fenomenele Paranormale

Termenul paranormal este o vasta umbrela pentru toata varietatea de fenomene neintelese, neobisnuite, neacceptate si inexplicabile din punct de vedere stiintific. Opiniile fata de manifestari stranii s-au modificat de multe ori de-a lungul timpului, dar relatarile asupra fenomenelor in sine au ramas surprinzator de consecvente.

citeşte mai mult
Maratonul Teoria Conspiratiei

Nimic nu este ceea ce pare a fi! De sute de ani, oculte grupuri de interese religioase, politice si financiare ne manipuleaza cinic prin masinatiuni bine ticluite, sufocandu-ne intr-un enorm val de ignoranta, cu scopul de a ne impiedica sa vedem adevarul. Suntem niste sclavi, niste marionete care raspund la comanda unor rapaci papusari avizi de putere, ce traiesc in umbra. De sute de ani, lumea este condusa, de fapt, de societati secrete, corporatii transnationale si organizatii obscure si malefice. Toate marile evenimente ale trecutului – de la revolutiile politice si culturale pana la marile inventii si realizari stiintifice si chiar la cataclismele asa-zis naturale – sunt opera Lor... Acesta sa fie oare adevarul?

citeşte mai mult