Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana?

Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana?

Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana?
Publicat: 11.06.2014
Cannabisul sau cânepa indiană (Cannabis sativa forma indica) este o varietate a cânepei comune din care se fac frânghii şi saci. Este o plantă care provine din Asia Centrală, dar în prezent este cultivată din Himalaya în Columbia şi Jamaica, Europa de Est şi Olanda. Planta a fost cultivată încă de acum 3.000 de ani în China, unde avea rolul de medicament împotriva reumatismului şi malariei.
Planta conţine un număr de circa 60 de compuşi chimic cu efecte psihoactive (capabili să blocheze impulsurile nervoase), denumiţi cannabinoizi. Principalul compus este THC (delta-9-tetrahidrocannabinol) care induce mare parte din efectele care au făcut celebră planta de cânepă indiană. Cânepa comună conţine la rândul ei compuşi cannabinoizi, dar care nu au deloc efecte psihoactive.
 
Pe de altă parte, marijuana este numele dat unui amestec din florile, frunzele şi tulpinile tinere ale cânepei indiene. Termenul de „Marijuana” provine din argoul limbii spaniole vorbite în Mexic, şi de aici s-a răspândit în restul ţărilor care aparţin spaţiului cultural hispanic, după care acest nume s-a răspândit în toată lumea. Marijuana, care se traduce prin Maria şi Juana, două nume feminine foarte populare în toată America Latină, este câteodată menţionat şi marihuana sau mariguana. Marijuana se vinde astăzi ca drog legal într-un număr tot mai mare de ţări ale lumii, odată cu legalizarea consumului său. Acolo unde consumul său este legal, marijuana se vinde ca plantă uscată, răşină, praf şi ulei.
 
Haşişul pe de altă parte este o pastă făcută din secreţiile răşinoase ale florilor femele ale cânepei indiene. Răşina aceasta conţine o cantitate mult mai mare de compuşi cu efect halucinogen, motiv pentru care haşişul este un drog mai puternic decât marijuana şi cannabisul.
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase