Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Un copil nenăscut poate auzi?

Un copil nenăscut poate auzi?

Un copil nenăscut poate auzi?
Publicat: 09.01.2015
Aceasta este o întrebare care-i preocupă în egală măsură şi pe oamenii de ştiinţă, nu doar pe viitori părinţi. Cercetările în acest domeniu au scos la iveală amănunte deosebit de interesante despre relaţia copiilor nenăscuţi cu lumea sunetelor.
Conform unor cercetări de ultimă oră, se pare că fetuşii umani încep să audă şi să distingă suntele încă de la vârsta de câteva săptămâni. „Pe baza cercetărilor noastre, copii nenăscuţi încep să audă şi să fie interesaţi de sunetele percepute din lumea exterioară lor, încă de când au 20 de săptămâni. Aceşti copii aud prima dată sunetele din interiorul organismului mamalor lor, precum bătăile inimii şi gazele rezultate din procesul de digestie. Abia apoi încep să audă sunetele lumii exterioare, incluzând aici şi diversele genuri de muzică pe care unii părinţi le pun la căşti pe abdomenul mamelor însărcinate”, declară Barbara Kott, cercetător în cadrul National Children Trust din Statele Unite.
 
Pe baza aceloraşi cercetări complexe, a reieşit că fetuşii umani încep să deschidă ochii în uterul mamelor, încă de când au vârsta de 22 de săptămâni. Se pare că dacă mamele lor îşi expun abdomenul dezgolit la soare, copiii nenăscuţi pot distinge lumina solară.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase