Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care este cea mai înaltă statuie din lume?

Care este cea mai înaltă statuie din lume?

Publicat: 13.01.2015
Undeva, în imensitatea Chinei, există cea mai înaltă statuie construită vreodată în întreaga lume. Uriaşul edificiu a devenit astfel unul dintre cele mai importante obiective turistice din acestă ţară asiatică.
Denumită curent Buddha din Templul Izvorului, statuia îl reprezintă pe Buddha Vairocana, unul dintre aspectele tradiţional-esoterice ale personajului real Budha Sakyamuni, nimeni altul decât fondatorul religiei budiste. Statuia este situată în apropierea oraşului Zhaocun din prefectura Lushan, profincia Henan, China. Imensa statuie a fost construită între anii 1997-2008, şi are înălţimea totală de 128 metri, la care fără a mai adăuga un soclu de 20 de metri înălţime. Astfel, este cea mai înaltă statuie din prezent de pe întreg mapamondul. Cu tot cu înălţimea colinei pe care a fost ridicată, statuia are o înălţime de 208 metri.
 
Statuia lui Buddha din China comparativ cu celelalte mari statui din lume.    Sursa: Anna FrodesiakStatuia lui Buddha din China comparativ cu celelalte mari statui din lume.

 
Costul ridicării statuii a fost de 55 milioane $, dintre care suma de 18 milioane a fost cheltuită strict pentru cumpărarea bronzului necesar. Greutatea statuii este de circa 1.000 de tone, iar sub ea a fost ridicată o mănăstire budistă.
Numele statuii provine parţial şi de la izvoarele fierbinţi de la Tianrui, izvoare termale care curg în apropierea imensui edificiu, şi ale căror ape ating temperatura de + 60 de grade Celsius. Clopotul de bronz ridicat lângă statuie cântăreşte 116 tone.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase