Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care sunt cele mai longevive animale?

Care sunt cele mai longevive animale?

Care sunt cele mai longevive animale?
Publicat: 07.05.2015
Există multe legende şi poveşti despre diferite animale care ar trăi până la o vârstă uimitore.. Cele mai multe dintre ele sunt exagerate, cu toate acestea, să luăm în considerare câteva dintre animalele care au trait cel mai mult şi să vedem ce arată de fapt statisticile.

 Dintre mamifere, despre elefant se crede că ar trăi cel mai mult. Există poveşti despre elefanţi care au trăit 150 sau chiar 200 de ani, dar acest lucru nu a fost dovedit niciodată. Este foarte probabil să fi existat unii elefanţi, care să fi trăit aproximativ 100 de ani, însă, din prisma celor mai vechi înregistrări verificate, cel mai bătrân elefant a murit la o vârstă de puţin peste 60 de ani.

Calul împărtăşeşte onoruri cu elefantul pentru o viaţă lungă. Există multe cazuri înregistrare despre cai care au trăit peste 50 de ani.

Iată câteva înregistrări verificate despre durata vieţii la alte mamifere: hipopotamul – 41 ani; rinocerul – 40 ani; ursul  – 34 ani; maimuţele peste 20 de ani ; pisicile aproximativ 23 ani ; câinii – 22 de ani. Acestea sunt înregistrări individuale şi nu reprezintă o medie.

Dintre păsări, se afirma că papagali şi vulturii au trăit mai mult de 100 de ani. Dar acest lucru, din nou, nu a fost dovedit.

Din perspectiva înregistrărilor, speciile de păsări mari care au avut cele mai lungi durate de viaţă ar fi: Condorul – 52 ani ; Papagalul – 54 ani; Vulturul – 55 de ani; Pelicanul alb – 51 de ani. Dintre păsările mai mici ar fi : Starlingul – 17 ani; Canarul – 22 ani; Vrabia engleză – 23 ani; Cardinalul – 30 ani.

Există şi un mare număr de legende despre specii diferite de peşti care au trăit până la o vârstă înaintată, dar atunci când faptele sunt verificate, nu există nici o dovadă valida.

Crapul este un peşte cu o durată lungă de viaţă, dar cea mai veche înregistrare despre specie arată că acesta a trăit doar 25 de ani. Se zvoneste că un peşte care trăieşte în Lacurile din Anglia, numit „somnul european”, ar trăi peste 60 de ani. Anghila americană este cunoscută pentru faptul că ar ajunge la o vârstă de 50 de ani.

Însă „campionul” speciilor de apă, ca şi durată de viaţă, este ţestoasa. O broască ţestoasă celebră, numită „broasca ţestoasă Mauritius”, trăieşte 152 ani şi, potrivit unor biologi, aceasta ar putea ajunge şi până la 200 de ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase