Prima pagină Maratoanele Descopera Mari întrebări

De ce există mai multe tipuri de păr?

Redactia Descopera.ro | 08.30.2015 | ● Vizualizări: 4098

Tipul de păr este o chestiune de moştenire. Dar întrebarea este: de ce există atât de multe tipuri diferite de păr care pot fi moştenite? Structura generală a părului variază foarte puţin între fiinţele umane. Dar forma, culoarea, consistenţa generală şi modul în care o secţiune a unui fir de păr arată sub microscop, variază un pic. Şi pentru că apar aceste diferenţe în anumite tipare, părul este unul dintre cele mai bune metode pentru a determină rasa unei persoane. Există 3 tipuri de păr : afro-caraibian, asiatic, şi caucazian (european).

Afro-caraibian, este, în general, caracterizat prin bucle strânse şi o culoare foarte închisă. Părul afro-caraibian are o formă asemănătoare cu a unui rinichi, atunci când este împărţit în patru câmpuri.

Părul asiatic este în general lins şi are tendinţa de a fi lipsit de volum. Culoarea sa variază de la şaten închis la şaten mediu. Poate fi des şi foarte puternic. Împărţit în patru câmpuri, are o formă rotundă.

Părul caucazian sau european poate fi drept, ondulat sau creţ. Culoarea sa variază de la şanten închis la blond deschis. Împărţit în patru câmpuri, părul european are o formă ovală.

Firul de păr poate fi: subtire, mediu sau gros. Atunci când spunem că firul părul este subţire, mediu sau gros ne referim la faptul că fiecare fir de păr are aceste caracteristici. Textura părului este determinată de circumferinţa şi starea cuticulelor. Firul de păr subţire are o circumferinţă mică şi o cuticulă închisă, pe când firul de păr gros are o circumferinţă mult mai mare, iar cuticula este mai deschisă. Astfel, gradul de porozitate al părului va fi mult mai mare.

Textura părului poate influenţa aspectul coafurii pe care o veţi obţine. Dacă firul de păr este gros natural sau dacă pare gros pentru că cuticula este deschisă, iar părul este deteriorat, nu veţi reuşi să obţineţi un aspect neted. Textura părului poate varia în funcţie de culoarea părului şi de rasă

Tag-uri: mostenire | culoare | intrebare