Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce s-ar întâmpla dacă am gusta dintr-o stea albă pitică, „mâncarea magică”?

Ce s-ar întâmpla dacă am gusta dintr-o stea albă pitică, „mâncarea magică”?

Ce s-ar întâmpla dacă am gusta dintr-o stea albă pitică, „mâncarea magică”?
Publicat: 26.07.2016
Oamenii de ştiinţă cred că steaua ar avea un gust similar cu cel al cărbunelui.

Mark Hammergren, astronom la Adler Planetarium din Chicago, a încercat să răspundă la următoarea întrebare: ,,Ce s-ar întâmpla dacă am înghiţi o linguriţă din materia care compune o stea albă pitică?”. Specialistul a spus că, pentru a putea intra în posesia ,,mâncării magice”, ar trebui să parcurgem 8,6 ani-lumină, pentru a ajunge la cea mai apropiată stea albă pitică. Poate că distanţa nu ar fi imposibil de străbătut, însă, până a intra în contact cu obiectul cosmic, va trebui să facem faţă radiaţiilor şi căldurii extrem de mari emanate de stea.

Omul de ştiinţă american spune că, pentru a preleva proba pe care o dorim, ar trebui să facem faţă gravitaţiei stelei albe pitice, de aproximativ 100.000 de ori mai puternică decât cea a Pământului. Mai mult decât atât, ne va fi extrem de greu să obţinem ceea ce vrem, deoarece presiunea extrem de ridicată de la suprafaţa stelei va face ca atomii din organismul nostru să fuzioneze şi să se transforme în heliu, într-un proces similar cu cel care declanşează explozia unei bombe atomice.

Hammergren crede că, în momentul în care am încerca să gustăm din ,,mâncarea magică”, aceasta ,,va trece prin tot corpul nostru şi va ajunge până în centrul Pământului”. Specialistul spune că acest lucru se întâmplă deoarece temperatura materiei ingerate va fi de aproximativ 10.000 de grade Celsius şi, chiar dacă va încăpea într-o singură linguriţă, din cauza densităţii sale extrem de mari, va cântări aproximativ 5 tone.

Astronomul american îi consolează pe cei care s-au gândit să încerce o linguriţă dintr-o stea albă pitică, spunându-le că aceasta ar avea un gust similar cu cel al cărbunelui, deoarece obiectul cosmic este compus, în cea mai mare parte, din heliu şi carbon. Mai mult decât atât, specialistul a menţionat că nu trebuie să parcurgem cei 8,6 milioane de ani-lumină până la cea mai apropiată stea albă pitică pentru a afla ce ,,gust” are ea, ci ne putem face o impresie similară încercând orice aliment de pe Terra, deoarece toate corpurile care ne înconjoară sunt constituite din atomi care, în urmă cu foarte mult timp, au făcut parte din compoziţia unor stele.

Sursa: popsci.com

Vă mai recomandăm şi: A fost fotografiată cea mai fierbinte stea din galaxie

                                             ,,Steaua Morţii” ne ameninţă planeta

                                             Crusta stelară este de 10 miliarde ori mai puternică decât oţelul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase