Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce se întâmplă când o muscă aterizează pe mâncare?

Ce se întâmplă când o muscă aterizează pe mâncare?

Ce se întâmplă când o muscă aterizează pe mâncare?
Publicat: 26.10.2016
Te-ai întrebat vreodată ce se întămplă cu mâncarea după ce aterizează o muscă pe ea? Sau dacă aceasta mai poate fi consumată?

În cadrul unui sondaj recent, participanţii au fost întrebaţi: ,,Dacă vă aflaţi într-un restaurant, în urma cărui criteriu încetaţi să mai consumaţi mâncarea din farfurie: când găsiţi rozătoare, gândaci, muşte, furnici sau şerpi?” Aproximativ 61% au afirmat că ar renunţa la mâncare dacă ar găsi gândaci în ea. Însă cercetătorii avertizează că muştele împrăştie de două ori mai mulţi germeni.

Muştele se hrănesc cu cele mai scârboase lucruri, defecaţii, gunoi, carcase de animale putrede. O altă trăsătură a muştelor este faptul că nu pot mesteca, acestea elimină enzime pe mâncare, care se dizolvă şi sunt absorbite.

Deşi pare scârbos nu este acesta factorul de care oamenii ar trebui să se teamă. În interiorul muştei rămân viruşi şi bacterii care se răspândesc şi îmbolnăvesc oamenii. Acestea au nevoie doar de o secundă pe mâncare pentru a transfera germenii. Din cauza faptului că muştele răspândesc boli grave precum holera, experţii îi sfătuiesc pe oameni să nu continue să mănânce mâncarea pe care s-a aşezat o muscă.

Sursa: Seeker

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase