Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce trebuie să faci ca să supravieţuieşti unui război nuclear?

Ce trebuie să faci ca să supravieţuieşti unui război nuclear?

Ce trebuie să faci ca să supravieţuieşti unui război nuclear?
Publicat: 08.01.2018
În timp ce unii preşedinţi dezbat care are butonul mai mare, omenirea trebuie să se pregătească de ce este mai rău, adică Al Treilea Război Mondial, care ar include, după câte se pare, şi arme nucleare. Aşadar, omul de rând îşi pune problema: care sunt şansele supravieţuirii unui atac nuclear şi ce trebuie să faci pentru a le spori?

În primul rând, nu trebuie să te afli chiar în locul exploziei (ceea ce nu depinde de tine), întrucât toată zona va fi pulverizată de forţa şi căldura imensă a acesteia, scrie Express.

Unda de şoc a bombei rade tot ce este în jur la o distanţă de mai mulţi kilometri de la locul exploziei. De asemenea, zona rămâne contaminată radioactiv.

Un atac nuclear nu înseamnă mereu moarte, în cazul celor două bombe detonate peste Japonia la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial au existat şi supravieţuitori. De fapt, două treimi dintre oameni au supravieţuit exploziei. Totuşi, aceştia au rămas cu probleme majore, de la arsuri grave la dezvoltarea cancerului.

Pentru a minimiza pierderile de vieţi omeneşti, americanii au întocmit un „ghid” de supravieţuire în cazul unei explozii.

Ce trebuie să faci înainte de explozie

Lucrurile esenţiale includ provizii cu conserve şi apă îmbuteliată, lanterne şi truse de prim-ajutor. Aceste provizii trebuie să ţină cel puţin două săptămâni. Este nevoie de accesul la un radio alimentat cu baterii şi, desigur, suficiente baterii. Trebuie ascultate veştile din lumea din afară.

De asemenea, sunt esenţiale haine de schimb, întrucât materialul textil poate fi contaminat cu radiaţii.

Lista mai include şi păstrarea unei metode de a comunica cu familia.

Unde să te ascunzi

În acest sens, există trei lucruri esenţiale: distanţa, timpul şi protecţia.

Cu cât este o distanţă mai mare între zona de explozie şi tine, cu atât şansele de supravieţuire cresc.

Ideal, cele mai protejate locuri sunt cele subterane, precum beciurile şi buncărele. Clădirile care sunt construite din materiale groase precum betonul sau cărămida sunt ideale pentru protejarea împotriva radiaţiei. Structurile din lemn sunt de evitat.

Odată ce ai găsit un adăpost, trebuie să stai în el cel puţin două săptămâni. Nivelul de radiaţie scade în intensitate destul de rapid, dar primele două săptămâni sunt cele mai periculoase.

Ce trebuie să faci în timpul unei explozii nucleare

Atunci când ştii că un bombardament nuclear este iminent, trebuie să cauţi imediat adăpost care îţi va oferi suficientă protecţie.

Dacă te găseşti afară în timpul atacului, lasă-te pe burtă şi ţine ochii închişi şi în niciun caz nu te uita spre explozie: intensitatea luminii te va orbi.

Dacă ai scăpat, caută un loc protejat unde te poţi spăla cu săpun şi poţi lua alte haine. Hainele cu care ai fost îmbrăcat trebuie puse într-o pungă de plastic, întrucât praful radioactiv de pe ele poate călători chiar şi sute de kilometri.

Ce să faci după explozie

Mulţi oameni vor putea ieşi din adăpost la câteva zile după atac, depinzând de distanţa de explozie. Totuşi, zonele mai afectate necesită chiar şi o lună de carantină. Dacă vrei să te întorci acasă (dacă mai ai unde), trebuie să asculţi informaţiile autorităţilor cu privire la locurile în care nu poţi merge.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un atac nuclear din partea Coreei de Nord ar putea ucide peste 2 milioane de persoane în Seul şi Tokyo

Epidemii, atac nuclear sau joaca de-a Dumnezeu. Cele 13 mari riscuri care pot aduce sfârşitul omenirii

Bill Gates avertizează că bioterorismul poate fi mai distructiv decât un atac nuclear şi că există o ”probabilitate rezonabilă” ca acesta să aibă loc

Omul care a salvat lumea de la un război nuclear a murit în anonimitate: ”am fost omul potrivit, la locul potrivit, la momentul potrivit”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase