Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cât timp se pot folosi recipientele din plastic?

Cât timp se pot folosi recipientele din plastic?

Cât timp se pot folosi recipientele din plastic?
Publicat: 23.01.2018
Reciclarea recipientelor de plastic este un lucru bun. Fie că depozitezi în ele alte alimente sau lucruri, fie ca le foloseşti pentru a-ţi lua pachetul la serviciu, cutiile sunt utile. Mai mult, şi mediul are de câştigat. Totuşi, trebuie să ştii că nu le poţi utiliza la nesfârşit pentru că odată cu trecerea timpului plasticul se degradează şi poate deveni periculos.

De unde ne dăm seama cât să păstrăm recipientele din plastic?

Timpul de folosire a caserolelor sau a altor cutii din plastic depinde de calitatea materialului din care sunt fabricate. Este greu totuşi să ne dăm seama care este bun şi care nu. Există, totuşi, un indiciu. Fiecare recipient are înscris pe spate un cod care arată perioada de timp în care este sigur pentru utilizare. Ideal este ca plasticul din care sunt fabricate cutiile de plastic să aibă la bază prolipropilenă.

Polipropilena este folosită pentru că este foarte durabilă şi rezistă şi rezistă la temperaturi foarte mari, potrivit Societăţii Americane a Chimiştilor. Este considerată ca fiind sigură pentru sănătate.

Totuşi, deşi polipropilena este baza pentru plastic, în compoziţie mai intră şi alte substanţe care ajută la obţinerea diferitelor texturi şi a culorilor. Cea mai mare problemă este că noi nu avem cum să ştim care sunt aceşti aditivi pentru că niciun producător nu este obligat să menţioneze astfel de detalii pe cutii.

Citeşte continuarea articolului pe Gustarte.

Citeşte şi Există apă pură?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase