Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce cancerul cardiac apare extrem de rar?

De ce cancerul cardiac apare extrem de rar?

De ce cancerul cardiac apare extrem de rar?
Publicat: 27.01.2019
Aţi auzit probabil de cancer cerebral, pulmonar, mamar, de prostată şi lista poate continua. Deşi se află în organismul omului, acest organ este extrem de rar afectat de cancer.

Cancerul cardiac apare extrem de rar, dar nu este inexistent. Conform Curiosity, apare atât de rar încât Societatea Americană pentru Cancer nu îl include, separat, pe lista anuală a statisticilor privind maladia. Acest tip se află inclus în categoria cancerelor „ţesutului moale” care a întregistrat 13.040 de cazuri, în 2018. Pentru comparaţie, anul trecut au fost înregistrate 300.000 de cazuri de cancer mamar.

Mayo Clinic arată că, anual, în SUA, este înregistrat un singur caz de cancer cardiac.

Motivul rarităţii apariţiei acestui tip de cancer se află în modul în care tumora se dezvoltă. Cancerul începe ca o mutaţie a ADN-ului. Majoritatea mutaţiilor apar în celulele care se divid, iar fiecare diviziune duce la crearea unei noi copii a ADN-ului, însă aceste copii nu sunt mereu perfecte. Aşadar sunt necesare o serie de copii pentru ca mutaţia să treacă la celulele fiice. De aceea, cencerul apare mai frecvent în cazul organelor ce necesită o înlocuire frecventă a celulelor, precum pielea sau colonul.

Celulele inimii, pe de altă parte, se opresc, aproape complet, din diviziune după ce s-au format în uter, excepţie fac celulele degradate sau afectate ce trebuie înlocuite. Aşadar, chiar dacă este o mutaţie, necesită mult timp pentru a se răspândi.

De asemenea, inima nu este expusă factorilor ce provoacă mutaţiile care duc la apariţia cancerului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O inovaţie poate face ca unul dintre cele mai grave tipuri de cancer să devină istorie

Trei persoane au murit de cancer după ce le-au fost transplantate organe de la aceeaşi femeie

Testul ce poate detecta toate tipurile de cancer în doar 10 minute

Tratată pentru un „cancer inexistent”, o româncă nu-şi mai poate folosi o mână

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase