Home » Natură » Ce este de fapt „noua insulă” din Pacific. Natura ne-a păcălit din nou – PRIMELE IMAGINI

Ce este de fapt „noua insulă” din Pacific. Natura ne-a păcălit din nou – PRIMELE IMAGINI

Ce este de fapt „noua insulă” din Pacific. Natura ne-a păcălit din nou – PRIMELE IMAGINI
Publicat: 17.03.2015
Activitatea vulcanică puternică din apropierea coastei Tongăi a scos la suprafaţă, luna trecută, ceea ce specialiştii au considerat a fi iniţial o nouă insulă în vecinătatea insulei Hunga Ha'apai.

Experţii s-au înşelat însă. Nu este vorba despre o nouă insulă, ci de o nouă parte din insula Hunga Ha’apai care a ieşit la suprafaţă, cele două fiind unite la ora actuală.

Noua bucată de pământ ieşită de sub ape se ridică până la 250 de metri înălţime şi are o lungime de 2 kilometri, fiind mult mai mare decât partea cunoscută a insulei. Nu există plante aici, motiv pentru care specialiştii se aşteaptă ca vârful să se erodeze rapid, unii spunând că ar putea rezista doar câteva luni.

Sursă: YouTube/GP Orbassano

În urmă cu şase ani, o altă erupţie vulcanică a extins zona de sud a insulei, dar puţin din ceea ce a existat atunci mai poate fi văzut şi astăzi.

„Sunt foarte multe roci, nu doar cenuşă. Pare a fi suprafaţa lunii”, explică GP Orbassano, un fotograf care nu a ratat ocazia de a ajunge pe „noua insulă” din Pacific. El a fost, de altfel, şi primul care a surprins peisajele sale în imagini.

Orbassano spune, totodată, că pe noua regiune din Hunga Ha’apai solul era cald încă şi că totul mirosea a sulf. Acest lucru nu le-a deranjat însă pe păsări care au început deja să îşi depună ouăle acolo.

Sursă: iflscience.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase