Home » Natură » Acest animal este mai greu de găsit şi mai drăguţ decât un urs panda. GALERIE FOTO

Acest animal este mai greu de găsit şi mai drăguţ decât un urs panda. GALERIE FOTO

Publicat: 27.03.2015
La ora actuală, în lume există mai puţini Ili pika decât urşi panda, această specie fiind una dintre cele mai expuse la riscul de a dispărea.

Descoperit în 1983 şi descris pentru prima dată trei ani mai târziu, Ili pika a trebuit să aştepte alţi 10 ani pentru a putea fi studiat îndeaproape.

Aceste animale trăiesc într-o zonă stâncoasă, pe crestele munţilor Tian Shan din China. În cele trei decenii de când ne este cunoscută existenţa sa, doar 29 de astfel de animale au fost zărite vreodată, cercetătorii fiind de părere că numărul lor s-ar fi ridicat la circa 2.000 de exemplare în anii 1990, iar în prezent ar mai trăi mai puţin de jumătate dintre acestea.

Imaginea de mai sus a fost realizată de Weidong Li de la Institutul Xinjiang, cel care a descoperit specia. Alături de o echipă de voluntari, Li a reluat căutarea acestor animale la începutul anului trecut şi a reuşit, într-un final, să fotografieze un exemplar.

Ili pika este cel mai mare reprezentant al speciei pika. Ei ating o lungime de 20 de centimetri şi o greutate de 250 de grame. Similar altor animale pika, ei trăiesc în climate reci şi îşi sapă peşterile şi vizuinele în fisurile mici care crestează versanţii muntoşi.

Sursă: CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase