Home » Natură » Salt în abis. Imagini spectaculoase din cea mai mare peştere subacvatică

Salt în abis. Imagini spectaculoase din cea mai mare peştere subacvatică

Salt în abis. Imagini spectaculoase din cea mai mare peştere subacvatică
Publicat: 19.04.2015
Guillame Nery, campion mondial la scufundări fără mască de oxigen, a făcut un ”salt” impresionant în cea mai mare peşteră subacvatică. Mai jos puteţi vedea ce a reuşit acest sportiv să facă.

Un clip în care apare Guillame Nery ”sărind” în cea mai adâncă peşteră subacvatică a devenit viral pe internet. În imagini se poate vedea cum sportivul intră încet, încet în apă şi apoi începe expediţia spre abis.

Acesta a intrat în Dean’s Blue Hole, peşteră subacvatică ce se află în apropiere de Bahamas şi care are o adâncime totală de peste 200 metri.

Din imagini se poate vedea că Guillame Nery era îmbrăcat într-un costum special, avea ochelari de scafandru, dar nu şi mască de oxigen. Cu toate acestea, sportivul pătrunde în adâncurile peşterii şi revine la suprafaţă.

Această expediţie subacvatică a fost realizată în anul 2010, iar în urmă cu câţiva ani, bărbatul a declarat într-un interviu că nu a reuşit să ajungă până la fundul peşterii. Cu toate acestea, imaginile surprinse sunt spectaculoase.

Unii scafandri experimentaţi reuşesc să îşi tină respiraţia sub apă chiar şi 20 de minute. Stig Severinsen, supranumit şi ”Omul care nu respiră”, a reuşit să doboare record după record în acest domeniu. În octombrie 2012, acesta a stat cu capul sub apă şi fără mască de oxigen timp de 22 de minute într-o piscină din Londra.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase