Home » Natura » Galerie foto inedită realizată cu ajutorul unor radiografii: Cum reuşeşte un piton să devoreze un aligator

Galerie foto inedită realizată cu ajutorul unor radiografii: Cum reuşeşte un piton să devoreze un aligator

Autor: Alexandra PELE 04.19.2015
O serie de radiografii ilustrează felul în care un piton reuşeşte să devoreze un aligator, în doar şapte zile.

În prima zi, pe radiografie se poate observa foarte clar, de la stânga la dreapta, craniul, trunchiul, membrele şi coada aligatorului, în abdomenul şarpelui.

A doua zi, deşi nu se observă foarte clar în imagini, inima, intestinele mici, ficatul şi rinichii pitonului s-au dilatat, în unele cazuri chiar şi de trei ori mai mult decât dimensiunea lor obişnuită, pentru a putea face faţă digestiei.

FOTO: IFLScience    

În cea de-a treia zi începe să se observe descompunerea ţesutului moale a aligatorului, pe măsură ce şarpene începe să-l devoreze.

FOTO: IFLScience    

Prin mărirea dimensiunii organelor, pitonii reuşesc să digere cantităţi mari de hrană înainte ca acestea să putrezească. În următoarea zi, din aligator au mai rămas doar scheletul şi pielea dură.

FOTO: IFLScience    

Mai jos aveţi o radiografie făcută în cea de-a cincea zi.

FOTO: IFLScience    

În ziua a şasea forma aligatorului nu mai poate fi distinsă.

FOTO: IFLScience    

În ziua a şaptea aligatorul a fost devorat aproape în totalitate.

FOTO: IFLScience    

Mai jos puteţi urmări o înregistrare realizată la începutul lunii martie, când o echipă de televiziune a reuţit să surprindă momentul în care un piton înghite un aligator, după o bătălie de cinci ore.

Sursă: IFLScience