Home » Natură » Unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din Europa se deschide în România

Unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din Europa se deschide în România

Publicat: 09.06.2015
Dino Parc Râşnov, unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei, care se va întinde pe o suprafaţă totală de 1,4 hectare şi va găzdui 45 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, se deschide vineri.

Căsuţe în arbori, un cinematograf, tiroliene şi multe alte surprize completează traseul spectaculos care urmează evoluţia istorică a dinozaurilor, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Investitorii se aşteaptă la o cifră de afaceri de 500.000 de euro în primul an şi la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit în proporţie de 70% din finanţare europeană, în timp ce 30% reprezintă finanţare din fonduri proprii.

Dino Parc Râşnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului.

„Suntem fericiţi să deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Braşov-Râşnov. Este un proiect ambiţios, dezvoltat în numai un an, care îşi propune să devină o atracţie atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, mai ales că îşi pot petrece timpul în aer liber înconjuraţi de dinozauri atestaţi ştiinţific şi coloraţi natural. Dinozaurii au fost construiţi în România, cu sprijin tehnic şi ştiinţific din partea unei echipe care conduce un parc similar în Germania. Ne aşteptăm ca parcul de la Râşnov să fie vizitat de cel puţin 100.000 de turişti, în primul an”, a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Parcul cu dinozauri a fost susţinut de autorităţile locale din Râşnov şi va avea un impact important asupra turismului din zonă. Primăria oraşului Râşnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioadă de 49 de ani.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi, în intervalul 09.30 – 20.00.

Preţul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult şi de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani intrarea este gratuită.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială https://www.facebook.com/dinoparcrasnov.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase