Home » Natură » Cum au ajuns urşii polari să mănânce delfini? Cercetătorii dau vina pe schimbările climatice

Cum au ajuns urşii polari să mănânce delfini? Cercetătorii dau vina pe schimbările climatice

Cum au ajuns urşii polari să mănânce delfini? Cercetătorii dau vina pe schimbările climatice
Publicat: 15.06.2015
Oamenii de ştiinţă au documentat pentru prima oară în istorie cazuri în care urşii polari s-au hrănit cu delfini.

Cercetătorii de la Norwegian High Arctic au fost martorii unui caz în care un urs polar adult a mâncat doi delfini la mijlocul lunii aprilie a anului trecut. Ursul a mâncat întâi unul dintre delfini, după care l-a acoperit pe al doilea cu zăpadă păstrând prada pentru mai târuiu.

Oamenii de ştiinţă au documentat descoperirile lor în ediţia de iunie a Polar Researsh remarcând că, în vara şi toamna următoare, care au fost lipsite de gheaţă, au găsit cel puţin alţi şapte delfini care ar fi fost mâncaţi de şase urşi polari diferiţi.

„Este posibil ca noi specii să apară în dieta urşilor polari din cauza schimbărilor climatice pentru că noi specii ajung în nord”, a declarat Jon Aars, unul dintre cercetătorii de la Institutul Polar Norvegian.

Aars crede că mai mulţi delfini s-au aventurat în zona Arctică, fiind atraşi de apele calde şi de faptul că gheaţa se retrăgea, dar au rămas blocaţi atunci când gheaţa a acoperit apa. Primul urs polar ar fi putut să prindă cei doi delfini atunci când ei s-au ridicat la suprafaţă pentru a respira printr-o mică gaură din gheaţă.

Odată cu retragerea gheţii, focile dispar şi ele. Acestea reprezintă principala sursă de hrană pentru urşii polari. În absenţa lor, urşii ajung să mănânce orice reuşesc să vâneze.

Sursă: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase