Home » Natură » Un chinez a crezut doi ani de zile că doi urşi sunt pui de câine

Un chinez a crezut doi ani de zile că doi urşi sunt pui de câine

Un chinez a crezut doi ani de zile că doi urşi sunt pui de câine
Publicat: 16.07.2015
Când Wang Kaiyu, un sătean din regiunea Maguan, China, a plecat în Vietnam, în căutarea unor tovarăşi, a crezut că a găsit doi prieteni pe viaţă: doi pui negri şi pufoşi de câine. Wang i-a îngrijit pe cei doi, o femelă şi un mascul, iar animalele au crescut. Şi au tot crescut

Pe măsură ce s-au maturizat, Wang a observat mai multe comportamente neobişnuite unoe ”câini”, însă nu şi-a pus prea multe probleme. Asta până când a văzut un poster despre protejarea animalelor sălbatice, mai exact, a vulnerabililor urşi negri asiatici.

Wang a realizat atunci că nu a cumpărat doi câini, ci doi astfel de urşi. El a contactat autorităţile locale care au mutat urşii într-un adăpost din Yunnan.

Ursul negru asiatic sau ursul gulerat este un urs de mărime medie, care se aseamănă cu ursul american şi care trăieşte în jur de 25 de ani.

Ursul gulerat este un mamifer mediu, având o lungime de 2 m, o înalţime de 1 m-1,2 m şi o grutate de 90–200 kg, în funcţie de sex şi subspecie. Blana sa are o culoare neagră, foarte rar, brună. Ei au nişte urechi foarte mari în comparaţie cu capul şi pe piept au un segment de blană albă în forma literei U.

Urşii guleraţi sunt răspândiţi în Asia de Sud-Est şi de Est. Ei sunt întâlniţi în ţări precum: Afganistan, Pakistan, Nepal, India de nord, Butan, Burma, China de Vest (regiunea Tibet) şi China de Nord-Vest.

Sursă: IFLScience

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase