Home » Natură » Explozie de alge în lacul Erie – IMAGINE impresionantă

Explozie de alge în lacul Erie – IMAGINE impresionantă

Publicat: 17.08.2015
Aceste fotografii capturate de satelitul Landsat 8 la 28 iulie surprind dezvoltarea algelor în lacurile Erie şi St. Clair din America de Nord, vizibile ca vârtejuri verzi.

În prima parte a lunii iulie, agenţia pentru oceane şi atmosferă (NOAA) a preconizat că invazia algelor din lacul Erie ar putea rivaliza cu cea record înregistrată în 2011. Algele din bazinul de vest al lacului se dezvoltă datorită nutrienţilor, mulţi din deversările agricole, precum şi datorită luminii soarelui şi temperaturii ridicate a apei, conform NASA.

Este de aşteptat ca această expansiune a algelor să se înscrie într-un index de severitate de 10 trepte pe poziţii situate între 8,1 şi 9,5. Expansiunea algelor din 2011 a devenit notorie prin faptul că a depăşit indexul 10 de severitate, fiind considerată cea mai gravă observată vreodată.

Dezvoltarea algelor dăunătoare poate duce la decimarea peştilor. De asemenea, acestea pot afecta siguranţa apei potabile şi pot scumpi cheltuielile autorităţilor locale pentru tratarea apei.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase