Home » Natură » Lupta dintre câini şi pisici durează de când lumea. Ce s-a întâmplat în urma ”marii bătălii” de acum 20 de milioane de ani

Lupta dintre câini şi pisici durează de când lumea. Ce s-a întâmplat în urma ”marii bătălii” de acum 20 de milioane de ani

Lupta dintre câini şi pisici durează de când lumea. Ce s-a întâmplat în urma ”marii bătălii” de acum 20 de milioane de ani
Publicat: 25.08.2015
Strămoşii pisicilor au determinat extincţia strămoşilor câinilor, în urmă cu 20 de milioane de ani, potrivit unui studiu ştiinţific publicat recent în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informează francetvinfo.fr.

Rivalitatea dintre câini şi pisici datează de foarte mult timp, potrivit acestui studiu, care a evidenţiat lupta pentru resursele de hrană care s-a dat în urmă cu 20 de milioane de ani între strămoşii pisicilor şi cei ai câinilor, în America de Nord. Acea „bătălie” a provocat dispariţia strămoşilor câinilor.

După ce strămoşii pisicilor au ajuns în America de Nord, speciile canine au cunoscut un declin pronunţat, afirmă Daniele Silvestro, profesor la Universitatea Göteborg din Suedia, unul dintre autorii studiului.

În schimb, strămoşii pisicilor au prosperat. Această diferenţă a fost explicată prin faptul că felinele au acaparat resursele de hrană ale speciilor canine.

„Chiar şi dacă alte carnivore au făcut concurenţă câinilor, felinele reprezintă grupul de animale pentru care noi am descoperit, de departe, cel mai mare număr de dovezi care au arătat existenţa unei competiţii”, a explicat Daniele Silvestro.

Studiul a fost realizat pe un eşantion alcătuit din peste 2.000 de fosile ale unor specii de animale, dintre care unele au o vechime de 40 de milioane de ani.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase