Home » Natură » În următorii 35 de ani se va tăia o arie din pădurea tropicală de mărimea Indiei

În următorii 35 de ani se va tăia o arie din pădurea tropicală de mărimea Indiei

În următorii 35 de ani se va tăia o arie din pădurea tropicală de mărimea Indiei
Publicat: 26.08.2015
În următorii 35 de ani, în perioada 2016 - 2050, se va tăia în întreaga lume o arie din pădurile tropicale de mărimea Indiei, a avertizat luni ONG-ul american Center for Global Development, citat de EFE.

Potrivit unui studiu publicat de organizaţie, dacă se menţine tendinţa actuală, în 2050 planeta va pierde 289 de milioane de hectare de păduri tropicale, o suprafaţă similară cu cea a Indiei şi a şaptea parte din totalul pădurilor tropicale pe care le avea Pământul în 2000.

Studiul, realizat de cercetătorii Jonah Busch şi Jens Engelmann, conchide că această tăiere de pădure va trimite în atmosferă 169 gigatone de bioxid de carbon, a şasea parte din totalul gazelor emise în atmosferă, care trebuie evitată dacă se doreşte ca temperatura globului să crească în viitor cu 2 grade.

Potrivit studiului, pentru a se evita acest lucru trebuie pus un preţ asupra acestor emisii de gaze de carbon.

Un preţ universal de 20 de dolari pe tona de bioxid de carbon emis în atmosferă, între 2016 şi 2050, ar evita să fie emanate în atmosferă 41 gigatone de CO2 provenite din defrişarea tropicală. În timp ce un preţ de 50 de dolari pe tonă ar evita trimiterea în atmosferă a 77 de gigatone, potrivit estimărilor studiului.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase