Home » Natură » Porcii ”pitici” vor fi modificaţi genetic pentru a rămâne mici. Care este MOTIVUL

Porcii ”pitici” vor fi modificaţi genetic pentru a rămâne mici. Care este MOTIVUL

Publicat: 25.10.2015
Fenomenul "porcilor pitici" este unul dintre cele mai bizare capricii legate de animalele de companie care s-a răspândit în ultimii ani, scrie The Independent.

De la vedete precum Miley Cyrus, până la oamenii obişnuiţi, dar cu dare de mână, n-au fost puţini cei care şi-au luat acasă porci pe post de animale de companie.

Mulţi au optat pentru aceşti porci, pe post de animal de companie, presupunând că puii adorabili vor rămâne aşa şi la maturitate, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

S-a dovedit că multe rase „cât o cană” au ajuns porci în toată regula care le dau mari bătăi de cap stăpânilor, iar o îngrijire corespunzătoare se dovedeşte a fi una dificilă într-o locuinţă, fie ea şi una cu un spaţiu generos.

Miley Cyrus a fost una dintre multele celebrităţi care a fost cucerită de moda porcuşorului de companie. Ea chiar a postat, pe contul său de Instagram, mai multe fotografii cu adorabilul „pitic” care a tot crescut până a ajuns să aibă dimensiuni impresionante. 

Cu toate acestea, antreprenorii nu au ignorat oportunităţile pe care le oferă această piaţă. O companie de genetică din China, BGI, a anunţat că va vinde porci modificaţi genetic care vor rămâne „pitici” tot restul vieţii, începând din septembrie 2016. Noii porci „pitici” vor fi vânduţi la preţul de 1.300 de euro. 

Potrivit BGI, animalele nu vor avea, atunci când vor creşte, mai mult de 15 kg greutate, adică nu vor fi mai mari decât un câine de talie medie.

Porcii „pitici” vor fi clonaţi după ce genele porcilor de rasa Bama sunt modificate. În mod normal, porcii Bama ajung să cântărească la maturitate în jur de 40 de kg, oricum mult mai puţin decât exemplarele din alte rase, care pot ajunge să aibă peste 100 de kg.

Citeşte continuarea pe Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase