Home » Natură » Top 10 animale în existenţa cărora e greu de crezut. Cele mai neobişnuite încrucisări între specii. FOTO

Top 10 animale în existenţa cărora e greu de crezut. Cele mai neobişnuite încrucisări între specii. FOTO

Publicat: 19.12.2015
Legendele sunt pline de creaturi inexistente, hibride, dar şi natura ne uimeşte de fiecare dată. Toate animalele de mai jos sunt reale, deşi e greu să crezi în acest lucru.
 Ele sunt rezultatul încrucişării a două specii diferite şi nu un Photoshop, cum s-ar putea crede.
 
1. Liger (Masculul Leu + Femelă Tigru) 
 
Sursa foto: ohmyimaginaryfriend
 
Deşi există zvonuri despre Ligerii sălbatici, se ştie doar despre existenţa lor în captivitate. Ei cresc foarte mari şi foarte repede. Ligerii sunt cele mai amri pisici din lume. Hercules, este numele celui mai mare liger non-obez din lume. Hercules cântăreşte peste 410 kg. 
 
2. Tigon  (Mascul Tigru + Femelă leu) 
 
Sursa foto: ohmyimaginaryfriend
 
3. Zebroid (Zebră + Măgar ) 
 
Sursa foto: firenze.repubblica.it
 
Zebroid este numele generic oferit toutor hibrizilor de zebră. De multe ori, atunci când se încrucişează zebrele, se dezvoltă o formă de nanism – creşterea diferitelor ramuri ale familiei ecvine, care nu se produce în sălbăticie şi are drept urmare inferitilitatea puilor. 
 
4. Geep (Ţap + Oaie) 
 
Sursa foto: My Petting Zoo
 
Un alt animal care rezultă la încrucişarea a doua genuri din aceeaşi familie: ovine şi caprine. 
 
5. Coywolf (Coiot + Lup)
 
Sursa foto: Anne Marie Fraser/ Flickr 
 
Coiotul şi lupul de Est, la numai 150-300.000 de ani după separare, sunt în măsură să producă urmaşi. Coywolf rezultaţi împărtăşesc multiple caracteristici comportamentale şi la dimensiuni sunt asemenea coiotului şi lupului. 
 
6. Savannah Cat (Pisica domestică  + Serval) 
 
Sursa foto: nitewindes.com
 
Aceste creaturi frumoase sunt descrise ca fiind foarte asemănătoare cu câinii. În timpul jocului, acestea dau din coadă şi nu manifestă frică de apă. Acestea pot fi procurate pentru a înlocui pisica sau câinele obişnuit, doar că Savannah Cat este extrem de costisitoare. 
 
7. Wholphin (Masculul de Falsă balenă ucigaşă (Pseudorca crassidens)+ Femela Delfinul cu bot gros) 
 
Sursa foto: sbingham.seabird
 
Falsa balenă ucigaşă, de fapt, vine din aceeaşi familie cu delfinul, numai că sunt extrem de rari. Un singur exemplar de Wholphin există în captivitate. 
 
8. Hinny (Mascului Cal +Femela Măgar) 
 
 
Puţin mai mici decât catârii, hinny sunt mai rar întâlniţi. 
 
9. Leopon (Mascul Leopard + Femela Leu) 
 
 
Leoponul este un hibrid rezultat din încrucişarea unui leopard de sex masculin cu o leoaică. Capul animalului este similar cu cel al unui leu, în timp ce restul corpului are asemănări cu leoparzii. Aceşti hibrizi pot apărea numai în captivitate şi este puţin probabil să apară în sălbăticie. 
 
10. Mulard (Masculul de raţă leşească + Femela de raţe Pekin) 
 
Sursa foto: prodejdrubeze.cz
 
Mulardul (sau moulard) este un hibrid de raţă domestică Pekin şi raţa leşească. Mulard, prin urmare, nu este doar un hibrid între specii diferite, dar şi între genuri diferite: Raţa leşească  este (Cairina moschata), iar raţa de Pekin (Anas platyrhynchos domestica) provine de la raţa mare (Anas platyrhynchos). Ele pot fi rezultate a împerecherii mascului de raţă leşească cu Femela de raţe Pekin, dar cele mai multe sunt produse ale însămânţării artificiale.
 
Sursa: Bored Panda
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase