Home » Natură » Aceşti scafandri s-au încumetat să atingă nasul RECHINULUI ALB. A fost cel mai prostesc lucru – FOTO+VIDEO

Aceşti scafandri s-au încumetat să atingă nasul RECHINULUI ALB. A fost cel mai prostesc lucru – FOTO+VIDEO

Aceşti scafandri s-au încumetat să atingă nasul RECHINULUI ALB. A fost cel mai prostesc lucru – FOTO+VIDEO
Publicat: 01.02.2016
Imaginea unui scafandru care iese pe jumătate din cuşca metalică de scufundare şi atinge nasul unui rechin în largul coastei insulei Guadalupe, Mexic, circulă pe Internet.
În timp ce fotografia este, fără îndoială, una extrem de impresionantă, experţii avertizează că această idee este foarte proastă.
 
În primul rând, marele rechin alb, care  cântăreşte 2.300 de kg, este deosebit de periculos. Pe lângă faptul că acest animal de pradă este excepţional de puternic şi rapid, comportamentul lui este, de asemenea, extrem de greu de anticipat, chiar daca eşti un expert.
 
În consecinţă, toate companiile de scufundări în cuşcă metalică impun reguli stricte pentru a se asigura că scafandrii vor sta în interiorul cuştii de protecţie. Acest lucru are scopul de a proteja scafandrii, dar şi rechinii.
 
„Animalul poate rămâne prins în interiorul cuştii sau rănit de barele metalice. Nimeni nu ar trebui să încurajeze vreodată acest tip de comportament. Aceasta este una dintre cel mai proaste şi mai periculoase interacţiuni cu rechinii pe care am văzut-o vreodată. Acţiunile de acest gen ale aventuroşilor pot pune în pericol întreaga industrie. Eu sper că cei implicaţi vor fi penalizaţi de oficialii mexicani”, a declarat biologul Austin Gallagher, specialist în rechini.
 
Deşi cei mai mulţi oameni au distribuit aceste imagini din intenţia de a arăta şi altora fapta, fără vreun scop ascuns, această acţiune de viralizare a devenit un motiv de îngrijorare pentru unii cercetatori ai rechinilor. Aceste fotografii sunt o sabie cu două tăişuri: în timp ce ar putea concentra iniţial atenţia şi interesul pentru rechini şi conservarea lor, ar putea fi, de asemenea, potenţial dăunătoare pentru reputaţia lor deja pătată.
 
„Când apar imagini ca aceasta, ele captează atenţia şi încurajează mai mulţi oameni să o facă. Aşa cum spune zicala: „Este distracţie şi joc numai până când cineva va rămâne cu braţul muşcat!”. Alţi scafandri ar putea fi mai puţin norocoşi”, a explicat biologul Christopher Lowe. 
 
 
Sursa: IFL Science
 
Vă mai recomandăm şi următoarele articole:
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase