Home » Natură » Cel mai vârstnic vieţuitor al Pământului. Are 184 de ani şi recent a trăit o premieră – VIDEO

Cel mai vârstnic vieţuitor al Pământului. Are 184 de ani şi recent a trăit o premieră – VIDEO

Publicat: 27.03.2016
Opt monarhi britanici, de la George al IV-lea, până la Elisabeta a II-a, au fost încoronaţi, în cursul vieţii lui Jonathan.

Cel mai bătrân animal care trăieşte pe glob, ţestoasa gigant Jonathan, aflată pe Insula Sfânta Elena, a făcut pentru prima dată în viaţa ei baie.

Jonathan a fost spălat de veterinarul insulei, cu o lufă, o perie moale şi un săpun chirurgical.

Operaţiunea de curăţăre a ţestoasei, care a durat o oră, a avut loc în cadrul pregătirilor care se fac în vederea vizitei unui membru al familiei regale britanice, în luna mai.

Vizita regală va fi consacrată inaugurării unui aeroport pe insula pe care cândva a fost exilat Napoleon.

Jonathan avea deja 50 de ani când a fost adus pe Sfânta Elena, ca un dar pentru guvernatorul insulei, din partea arhipelagului Seychelles, la sfârşitul secolului XIX. În decursul perioadei petrecute de ţestoasă pe Sfânta Elena, s-au succedat 28 de guvernatori britanici.

Opt monarhi britanici, de la George al IV-lea, până la Elisabeta a II-a, au fost încoronaţi, în cursul vieţii ţestoasei, şi la numărul 10 din Downing Street s-au perindat 51 de premieri britanici.

Actualmente, Jonathan împarte spaţiul care îi este alocat cu alte patru ţestoase gigant, pe nume David, Emma, Frederika şi Myrtle.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase