Home » Natură » Pentru prima dată în peste 100 de ani, numărul tigrilor care trăiesc în sălbăticie a CRESCUT – FOTO

Pentru prima dată în peste 100 de ani, numărul tigrilor care trăiesc în sălbăticie a CRESCUT – FOTO

Publicat: 13.04.2016
În urmă cu un secol, în lume trăiau aproximativ 100.000 de tigri.

Pentru prima dată în peste 100 de ani, s-a observat o creştere a numărului de tigri din mediul sălbatic. Conform datelor furnizate de World Wildlife Fund, în acest moment trăiesc în sălbăticie circa 3890 de exemplare, cu mult mai mult faţă de cele 3200 înregistrate în urmă cu 6 ani. 

,,După ce, vreme de câteva decenii, am văzut cum populaţiile devin din ce în ce mai puţin numeroase, acum situaţia pare că s-a schimbat. Rezultatele pe care le-am obţinut arată că putem să salvăm specii pe cale de dispariţie dacă guvernele, comunităţile locale şi specialiştii vor colabora”, susţine Marco Lambertine, director general al World Wildlife Fund. 

Cele mai multe dintre populaţiile de tigri au fost observate în India, Federaţia Rusă, Indonezia şi Malaezia. De asemenea, au mai fost studiaţi indivizi în Nepal, Tailanda, Bangladesh, Butan, China, Myanmar, Lao şi Vietnam. Toate aceste ţări sunt membre ale Global Tiger Forum (GTF), care şi-a propus să dubleze numărul tigrilor care trăiesc în sălbăticie până în anul 2022. 

Statistica realizată de World Wildlife Fund (Foto:panda.org)

Deşi creşterea înregistrată este extrem de importantă, acest lucru nu înseamnă că iniţiativa propusă de statele GTF va avea rezultatele scontate. ,,Este absolut necesar să concepem un plan valabil pentru următorii 6 ani. Declinul la nivel global a fost oprit, însă există şi acum locuri în care tigri sunt ameninţaţi. Astfel de cazuri întâlnim în Asia de Sud-Est, unde aceste feline pot dispărea dacă autorităţile nu acţionează imediat”, a adăugat Lambertine. 

Din nefericire, acest lucru s-a întâmplat deja în Cambodgia, unde, de curând, tigrul a fost considerat specie extinctă. 

Principala măsură la care se referă reprezentantul World Wildlife Fund este cea a determinării cu exactitate a numărului de tigri care trăiesc în fiecare dintre ţările membre ale GTF. Prin angrenarea în acest proiect, statele semnatare s-au pus de acord să realizeze recensăminte de acest tip, însă nu toate au respectat această obligaţie. 

Se estimează că la începutul anilor 1900, în lume existau circa 100.000 de tigri. Acum, după mai bine de un secol, numărul exemplarelor care trăiesc în sălbăticie este mai redus cu circa 97 de procente. 

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Peste 1.000 de tigri au fost ucisi in ultimii 10 ani!

                                  Cati tigri siberieni mai traiesc in lume?

                                  Speranta pentru ultimii tigri

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase