Home » Natură » Moartea unuia dintre cei mai mari rechini din lume a provocat un scandal uriaş – FOTO

Moartea unuia dintre cei mai mari rechini din lume a provocat un scandal uriaş – FOTO

Publicat: 17.05.2016
O serie de evenimente dramatice la adresa naturii şi a animalelor au avut loc în ultimul timp, cel mai recent desfăşurându-se în China.

În lista crimelor ce s-au întâmplat săptămâna trecută se numără vânzări de carne de rechin, bijuterii din gheare de tigru şi contrabandă cu ouă de broască ţestoasă.

În China, muncitorii de la pompele de ulei de lângă Insula Weizhou, la sud de provincia Guangxi, au postat fotografiile unui rechin balenă (Rhincodon typus) pe social media, explică BBC. În imagini, muncitorii au etichetat un „vechi prieten”. 

Peştele a atras multă atenţie utilizatorilor pe internet, aceştia mirându-se de aspectul său magnific. Rechinii-balenă sunt impresionanţi, ei pot creşte până la 13 metri lungime.

Dar exaltarea în masă nu a durat mult. Două zile mai târziu, au apărut alte fotografii: în acelaşi loc, care prezentau un rechin balenă mort agăţat de o macara. Internauţii au făcut rapid legătura dintre cele două exemplare şi şi-au exprimat indignarea în raport cu moartea animalului.

Potrivit BBC, un utilizator a scris: „Este prea crud! Destul!”

Poliţia a arestat doi inculpaţi, Liao şi Huang care ar fi vândut animalul la o piaţă de peşte. Anchetatorii nu pot confirma că rechinul balenă mort era acelaşi prezentat în fotografii.

China este cunoscută pentru vânătoarea şi comercializarea rechinilor-balenă. Aceste creaturi sunt considerate vulnerabile de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, organizaţie care stabileşte starea de conservare a animalelor.

Alte infracţiuni care includ cruzimea faţă de animale întâmplate recent sunt:

Poliţia din districtul Dien Chau, în nord-centrul Vietnamului, a arestat un bărbat acuzat de contrabandă cu 680 gheare de tigru din Laos, spune Thanhien News. Suspectul a mărturisit că a cumpărat ghearele în Laos cu 15.250 de dolari şi sunt destinate vânzării altor persoane pentru a confecţiona bijuterii din ele. Ghearele de tigru sunt considerate un simbol al statutului în unele ţări din Asia.

Poliţia din Marsabit, un judeţ din Kenya, a arestat cinci persoane suspectate de braconaj al unui pui de elefant.

Un judecător federal a condamnat un cuplu la şase luni de închisoare pentru contrabandă cu 911 ouă de ţestoase marine aflate pe cale de dispariţie. Acestea erau transportate din Mexic în SUA.

Ofiţerii vietnamezi au arestat un bărbat care ar fi introdus ilegal patru pui congelaţi de tigru din Laos, potrivit Agenţiei de Investigaţii de Mediu, citată de mass-media vietnameză.

Sursa: National Geographic

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase