Home » Natură » 8 dintre cele mai spectaculoase izvoare geotermale japoneze – GALERIE FOTO

8 dintre cele mai spectaculoase izvoare geotermale japoneze – GALERIE FOTO

Publicat: 10.07.2016
Izvoarele sunt cunoscute de către localnici sub numele de ,,jigoku".

Activitatea geotermală de pe insula Kyushu este foarte bogată, îndeosebi datorită celui mai activ vulcan din Japonia, Muntele Aso. Cele mai multe izvoare cu apă caldă, peste 2900 la număr, se găsesc în zona oraşului Beppu. Acestea aduc zilnic la suprafaţă peste 130.000 de tone de apă fierbinte, ai cărei aburi fac ca întreg oraşul să pară că este cuprins de fum. 

Printre cele mai spectaculoase izvoare care se găsesc în apropierea oraşului Beppu se numără aşa-numitele ,,Jigoku” (,,Iaduri”). În interiorul aşezării japoneze există 8 izvoare de acest tip, în interiorul cărora apa poate atinge temperaturi de până la 100 de grade Celsius. 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Pe lângă faptul că sunt folosite în scop turistic, izvoarele geotermale fac parte din viaţa locuitorilor oraşului Beppu. Aburii sunt folosiţi pentru a încălzi apa care, ulterior, este folosită pentru a alimenta locuinţele şi fabricile din localitate. De asemenea, apa este folosită pentru agricultură, în scop terapeutic şi, bineînţeles, pentru băi curative. 

Chinoike Jigoku 

Este cel mai spectaculos izvor geotermal din Beppu. Culoarea sa roşie se datorează prezenţei oxidului de fier şi oxidului de magneziu în apă. 

Foto:amusingplanet.com/Elvin/Flickr

Umi Jigoku

Izvorul a primit denumirea ,,Marea iadului” datorită apei bogate în cobalt, ce îi dă acesteia culoarea albastră. Proprietarii magazinelor din apropierea izvorului folosesc apa acestuia (ce poate atinge temperaturi chiar şi de 100 de grade celsius) pentru a fierbe ouă. 

Foto:amusingplanet.com/Gabriel Rodríguez/Flickr

Oniishibozu Jigoku

Izvorul a fost denumit ,,Iadul Călugărului cu Capul Bărbierit” datorită bulelor de nămol asemănate de localnici cu capetele rase ale călugărilor japonezi. În apropierea izvorului a fost construită o baie publică cu numeroase piscine. 

Foto:amusingplanet.com/japan.apike.ca

Sursa: amusingplanet.com

Vă mai recomandăm şi: Marte, o planetă cu izvoare sărate?

                                             De unde izvorăşte cel mai mare fluviu al lumii?

                                             Darwin a avut dreptate: viaţa a apărut într-o baltă caldă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase