Home » Natura » O nouă specie de tarantulă ”magic realistă”, descoperită în Columbia. Cum a fost botezată

O nouă specie de tarantulă ”magic realistă”, descoperită în Columbia. Cum a fost botezată

07.08.2016
O nouă specie de tarantulă ”magic realistă”, descoperită în Columbia. Cum a fost botezată
O nouă specie de tarantulă descoperită în Columbia a primit un nume inspirat de cel al scriitorului Gabriel Garcia Marquez.

Păianjenul a fost găsit în apropiere de Aracataca, locul de naştere al scriitorului columbian şi a fost botezat  ”Kankuamo Marquezi”, în onoarea câştigătorului Premiului Nobel pentru literatură. Celălalt nume al tarantulei provine de la grupul etnic indigen Kankuamos

Principala caracteristică a speciei este că proiectează  fire de păr cu efect iritant dacă ajung în ochii, pe pielea sau în alte zone expuse ale eventualilor atacatori, informează Universitatea Naţională din Columbia citată de agenţia France Presse.

Deşi mai  multe tarantule de pe continentul american au un sistem de apărare similar, acest  păianjen nu este agresiv, iar sistemul de apărare se activează numai prin contact direct.

”Kankuamo Marquezi” măsoară aproximativ 9 cm şi trăeşte în jungla columbiană, la o altitudine de 2.200 de metri, în partea înaltă a munţilor Sierra Nevada de Santa Marta. El  aparţine unei specii şi unui gen neînregistrate anterior şi a fost descoperită din întmplare de o echipă de oameni de ştiinţă columbieni şi uruguayeni. 

Sursa: Gândul 

Vă recomandăm să citiţi si următoarele articole: