Home » Natură » Un balon roz şi urât mirositor plutea în apele Oceanului Indian. Ce reprezintă creatura misterioasă – FOTO

Un balon roz şi urât mirositor plutea în apele Oceanului Indian. Ce reprezintă creatura misterioasă – FOTO

Publicat: 04.08.2016
''Balonul'' a fost găsit de un tânăr pescar din Australia.

Misterele din adâncurile oceanelor continuă să fascineze lumea ştiinţifică. Dacă în urmă cu doar câteva zile, în Oceanul Pacific era descoperit un glob violet, pe care specialiştii nu l-au putut încadra încă într-o specie, de data aceasta, o nouă creatură şi-a făcut apariţia în Oceanul Indian, în largul coastei oraşului Bunbury din vestul Australiei. 

La început, nimeni nu şi-a putut da seama ce reprezintă acel balon imens, de culoare roz şi foarte urât mirositor. ,,Când ne-am apropiat, am realizat că trebuie să fie o balenă moartă, pentru că avea un miros îngrozitor. Stomacul ei era plin de gaz şi, din acest motiv, plutea la suprafaţa apei”, a spus pentru ziarul West Australian Mark Watkins, un pescar în vârstă de 21 de ani.

Foto:express.co.uk/Faceboo/Mark Watkins

În timpul vieţii, balenele au stomacul plin cu gaz, însă, de obicei, reuşesc să menţină nivelul acestuia sub control. După ce mor, din cauza gazului din stomacul lor, balenele încep să plutească la suprafaţa apei. Din acel moment, ele sunt expuse razelor solare, care determină umflarea stomacului şi, în unele cazuri, pot provoca explozia lui. 

Watkins a mai spus că, după ce s-a îndepărtat de balenă, în jurul cadavrului acesteia au apărut rechini care au început să mănânce din ceea ce au găsit la suprafaţa apei. Deşi nu se cunoaşte cu exactitate specia din care făcea parte animalul marin, specialiştii presupun că a fost vorba de o balenă cu cocoaşă sau o balenă australiană.

Balenă cu cocoaşă (Foto:indonesiaglory.com)

,,A fost interesant să o văd. Mirosul, însă, nu a fost la fel de plăcut”, a menţionat Watkins pe pagina lui de Facebook. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: De ce au ţestoasele carapace? Descoperirea unui băiat de opt ani oferă răspunsul 

                                        În Columbia a fost descoperită o nouă specie de orhidee. Aspectul său este ÎNSPĂIMÂNTĂTOR – FOTO

                                       Experimentează o scufundare printre recifuri de corali într-un videoclip realizat la 360 de grade – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase