Home » Natură » Ziua Internaţională a Stratului de Ozon. Reîntoarcerea la ”Mama Natură”, sărbătorită la Festivalul ”Viaţa Verde”

Ziua Internaţională a Stratului de Ozon. Reîntoarcerea la ”Mama Natură”, sărbătorită la Festivalul ”Viaţa Verde”

Ziua Internaţională a Stratului de Ozon. Reîntoarcerea la ”Mama Natură”, sărbătorită la Festivalul ”Viaţa Verde”
Publicat: 16.09.2016
Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Stratului de Ozon, eveniment ce face parte din calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) încă din 23 ianuarie 1995.

Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu anul acesta a lansat diviza: „Protecţia stratului de ozon: administrarea şi înţelegerea sa optimă”.

Ozonul este unul dintre cele mai importante gaze care contribuie la asigurarea vieţii pe pămînt. Cea mai mare cantitate de ozon, aproximativ 90%, se conţine în stratul cuprins între 8 şi 18 km.

Cu prilejul Zilelor Bucureştiului şi a Zilei Mondiale a Ozonului, locuitorii capitalei vor avea parte, în zilele de 17 şi 18 septembrie, şi de un festival ECO intitulat „Viaţa Verde Bucureşti” care se va desfăşura în parcul Izvor, potrivit Mediafax.

Timp de 2 zile în Parcul Izvor se vor prezenta proiecte ECO (inclusiv de ecologie urbană), ateliere de reciclare creativă (Recycle Art), ateliere de manufactură tradiţională, expoziţii de pictură, demonstraţii de graffiti, instalaţii vegetale şi aranjamente florale, integrând ştiintele şi domeniul IT, totul stând sub semnul respectului pentru natură, pentru energiile ei regeneratoare pe care de multe ori civilizaţia modernă le neglijează. Reîntoarcerea la „Mama Natură” este apelul acestui festival de tip „Green Show”, în care oamenii vor fi invitaţi la sezători urbane pe iarbă, la recitaluri muzicale desfăşurate pe pajiştea generoasă a parcului sub deviza „Bucureşti – oază de verdeaţă”.

Dezbaterile despre proiectele ecologice şi de dezvoltare durabilă vor completa acţiunile din cele două zile, bucureştenii având prilejul să cunoască programele ECO ale unor ONG-uri şi grupuri informale de initaţivă care derulează campanii pe plan naţional şi internaţional.

Pentru că în aceeaşi perioadă se desfăşoară şi Săptămâna Europeană a Sportului (European Week of Sports 10-16 Septembrie 2016) şi Săptămâna Europeană a Mobilităţii (European Mobility Week 16 – 22 Septembrie 2016), evenimentul din Parcul Izvor va include şi demonstraţii sportive: cros inedit, biking, rolling, frisbee, skating şi alte surprize.

Festivalul „Viaţa Verde” Bucureşti, aflat la prima ediţie, îşi propune să transforme an de an acest parc din inima capitalei într-o platformă a dialogului public pe teme de ECO şi dezvoltare durabilă, propunând alternative responsabile şi soluţii pentru o dezvoltare sanatoasă a comunităţii în armonie cu natura.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase