Home » Natură » Doi arbori dintr-o specie considerată dispărută au fost descoperiţi în grădina reginei Marii Britanii

Doi arbori dintr-o specie considerată dispărută au fost descoperiţi în grădina reginei Marii Britanii

Publicat: 06.10.2016
Experţii în botanică au descoperit în grădina, din Scoţia, a reginei Marii Britanii arbori care păreau a fi dispăruţi de aproape 50 de ani.

Doi ulmi Wentworth au fost descoperiţi în grădina palatului din Holyroodhouse, Edinburgh  (Scoţia). Specia a fost considerată dispărută în urma epidemiei ulmului olandez, din 1970.

Acum, cercetătorii încearcă să identifice zona de provenienţă a ulmilor, deşi aceştia consideră că au fost aduşi din Grădina Botanică Regală din Edinburgh, în secolul XIX. Ulmii ajung la o înălţime de 40 de metri atunci când ajung la maturitate. Cercetătorul Max Coleman a afirmat că, ,,în mod ciudat”, arborii nu au fost identificaţi în cadrul observaţiilor anterioare din cadrul împrejurimilor Holyroodhouse. 

,,Singurul motiv pentru care aceşti ulmi au supravieţuit ar putea fi din cauza consiliului din oraşul Edinburgh care a tăiat toţi ulmii infectaţi, încă din 1980. Fără munca lor, ar fi fost pieduţi mult mai mulţi ulmi. Succesul programului ar putea fi demonstrat prin modul în care aceşti arbori au fost conservaţi,”’ a declarat el.

Arhivele istorice demonstrează că trei dintre ulmi au fost importaţi în 1902 din Germania, iar ultimul arbore ar fi murit din cauza bolii ulmului olandez la jumătatea anilor 1900. 

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase