Home » Natură » Deşi este extrem de frumos, acest şarpe este unul dintre cei mai perculoşi din întreaga lume. Se hrăneşte cu cobre

Deşi este extrem de frumos, acest şarpe este unul dintre cei mai perculoşi din întreaga lume. Se hrăneşte cu cobre

Deşi este extrem de frumos, acest şarpe este unul dintre cei mai perculoşi din întreaga lume. Se hrăneşte cu cobre
Publicat: 05.11.2016
Muşcăturile şerpilor veninoşi sunt periculoase, veninul acestora răspândindu-se treptat şi încetinind funcţiile vitale ale corpului, până când persoana moare. Dar veninul şarpelui albastru coral este diferit.

Acest tip de şarpe colorat din Asia de sud-est produce un tip de venin foarte puternic care activează toţi nervii din corpul uman în acelaşi timp, mortea fiind oribilă şi rapidă.

Cercetătorii din Australia au analizat acest tip de venin şi consideră că ar putea fi utilizat pentru tratarea unor afecţiuni dureroase în viitor. ,,Aceşt şerpi chiar sunt ucigaşi, de obicei vânează alţi şerpi veninoşi, precum cobrele,” a declarat membrul echipei, Bryan Fry din cadul Universităţii din Queensland.

,,Având o combinaţie de albastru electric şi dungi de neon şi roşu electric pe cap şi coadă, şarpele alabstru coral este una dintre cele mai frapante specii de şarpe. De asemenea, are cele mai mari glande veninoase din lume,” a adăugat el.

Şarpele albastru coral creşte de obicei până la o lungime de 1,8 metri, rămânând subţire pe toată durata vieţii. Veninul acestui şarpe a provocat două decese umane în decursul ultimului secol, în prezent un antivenin fiind inexistent.

Motivul pentru care veninul lor este atât de puternic este reprezentat de faptul că şarpele se hrăneşte cu alte specii mortale, precum cobrele. 

Veninul şarpelui albastru coral provoacă paralizia totală a corpului. După ce au analizat veninul şarpelui, cercetătorii au identificat un nou tip de toxină numită calliotoxină, toxină care activează şi dezactivează nervii persoanei atacate. 

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase