Home » Natură » Decizie în cazul Pizza, denumit „cel mai trist urs polar din lume”, ţinut captiv într-un mall din China

Decizie în cazul Pizza, denumit „cel mai trist urs polar din lume”, ţinut captiv într-un mall din China

Decizie în cazul Pizza, denumit „cel mai trist urs polar din lume”, ţinut captiv într-un mall din China
Publicat: 15.11.2016
Aproape un milion de oameni au semnat o petiţie pentru a închide Grandview Aquarium din Guangzhou, în care era adăpostit Pizza.

Pizza, supranumit „cel mai trist urs polar din lume” a fost mutat dintr-un mall din China unde era ţinut spre deliciul oamenilor, dar cu efecte negative pentru animal, şi a fost transportat înapoi în rezervaţia oceanică unde s-a născut, relatează BBC.

Totuşi, mutarea este doar temporară. Reprezentanţi ai Grandview Aquarium din Guangzhou au declarat că va fi returnat după ce lucrările de renovare se vor finaliza.

Pe pagina pe social media a mall-ului din China reprezentaţii au postat un mesaj: „Aşteptăm întoarcerea lui Pizza”.

Peter Li, specialist de la Humane Society International, a declarat că Pizza, care locuieşte în interiorul mall-ului, într-o incintă mică, va putea, în cele din urmă, „să simtă soarele pe blana lui, să adulmece aerul proaspăt şi să vadă cerul de deasupra lui” .

„Dar implorăm mall-ul să accepte că trebuie mutat permanent. Nicio lucrare de renovare nu ar putea face vreodată dintr-un mall un loc potrivit pentru acest animal, iar să-l aducă înapoi ar fi crud şi fără inimă.”

Peter Li a spus ca decizia mall-ului de a-l muta pe ursul Pizza vine probabil pe fondul faptului că animalul devine pe zi ce trece vizibil bolnav şi stingher. „Am avertizat mall-ul că în curând degradarea sa ar fi atât de evidentă, că ar fi dificil să-l etaleze public”, a spus Li.

Parcul tematic The Grandview Aquarium a fost în centrul unor controverse, după ce a fost deschis în ianuarie, în interiorul unui mall. Înregistrări video l-au înfăţişat pe Pizza prăbuşit pe podeaua incintei sale şi astfel a fost el supranumit „cel mai trist urs polar din lume”.

Restul parcului tematic, adăpost pentru balene beluga, pui de morsă, un lup şi vulpi polare, va rămâne deschis.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase