Home » Natură » Creatura de pe Pământ care parcurge 14 kilometri pentru a se reproduce: ,,Cred că este incredibil de periculos” VIDEO

Creatura de pe Pământ care parcurge 14 kilometri pentru a se reproduce: ,,Cred că este incredibil de periculos” VIDEO

Creatura de pe Pământ care parcurge 14 kilometri pentru a se reproduce: ,,Cred că este incredibil de periculos” VIDEO
Publicat: 28.12.2016
Unele salamandre parcurg peste 14 kilometri în căutarea unui partener. În timp ce majoritatea slamandrelor se împerechează în apropierea casei, unele traversează şosele şi râuri pentru a-şi găsi partenerul.

Utilizând o bandă de alergat pentru a le observa comportamentul, cercetătorii au descoperit că aceste creaturi pot merge continuu pentru mai mult de două ore.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Ohio au analizat salamandrele din mai multe zone umede, pentru a afla distanţa pe care o pot parcurge pe o bandă de alergat fără a obosi. În timpul călătoriei pentru găsirea unui partener sexual, salamndrele se confruntă cu terenuri periculoase şi prădători, pentru cercetători rămâne încă un mister motivul pentru care animalele au acest comportament bizar. 

,,Cred că este incredibil de periculos pentru micile creaturi,” spune principalul cercetător Robert Denton. ,,Ar putea fi mâncate sau s-ar putea usca,” adaugă el.

Cercetătorii au  analizat diversitatea genetică şi anduranţa a două tipuri de salamandre din genul Ambystoma. Una dintre ele este în întregime femelă şi se reproduce prin clonare şi uneori prin ,,împrumutarea” spermei pe care masculii o lasă pe frunze. Al doilea tip se reproduce în mod tradiţional.

Studiul a dezvăluit că salamandrele mascul au mers pe banda de alergat şi patru ore continuu faţă de salamandrele femele.

,,Probabil cea mai simplă explicaţie a acestui comportament este reprezentată de faptul că în zonă sunt foarte puţine locuri pentru reproducere, iar animalele care reuşesc să parcurgă această distanţă supravieţuiesc şi se reproduc,” spune Denton. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase