Home » Natură » 7 alimente pe care nu ar trebui să le dai niciodată animalului tău de companie

7 alimente pe care nu ar trebui să le dai niciodată animalului tău de companie

7 alimente pe care nu ar trebui să le dai niciodată animalului tău de companie
Publicat: 23.01.2017
O mulţime de oameni au auzit că ciocolata le face rău căţeilor, însă există o mulţime de alte alimente care pot fi extrem de dăunătoare pentru animalele de companie. La unele dintre ele nu te-ai fi gândit niciodată.

Iată care sunt produsele pe care nu ar trebui să le laşi niciodată în preajma animalului tău de companie, potrivit Gândul:

1. Nucile de Macadamia: acestea sunt toxice în special pentru câini. Nu se ştie cu exactitate care este substanţa ce face din acestea un aliment atât de periculos, însă acestea cauzează vărsături şi hipotermie. Simptomele apar în aproximativ 12 ore de la ingerare. 

2. Lămâi şi limes: Conţin o substanţă numită psoralen care, combinată cu aciditatea deja existentă în stomacul animelelor, poate cauza probleme digestive, asociate cu vărsături şi diaree. 

3. Ceapa şi usturoi: Au un ingredient care poate distruge celulele roşii din sângele animalelor şi favorizează apariţia anemiei. 

4. Struguri şi stafide: Nici în cazul acestora nu este cunoscută substanţa toxică, însă consumul de struguri sau stafide cauzează, mai ales în cazul câinilor, un efect dramatic, cauzând blocajul renal. 

5. Brânză şi lapte: Câinii şi pisicile adulţi pot avea intoleranţă la lactoză, iar consumul de produse lactate poate conduce la apariţia diareei şi problemelor digestive. 

6. Ciocolată: Aceasta conţine teobromină, un stimulent natural care se găseşte în boabele de cacao. Consumul de ciocolată poate cauza boli de inimă, convulsii, văsături şi chiar moartea în cazul câinilor. Ciocolata neagră este mai periculoasă decât cea cu lapte. 

7. Avocado: Este un fruct care cauzează probleme la păsări, cai şi iepuri. Consumul de avocado conduce la apariţia problemelor cardiace şi cauzează moartea în rândul acestor animale. 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase