Home » Natură » Peştii-dragon, creaturile bizare ale mării care sunt prădători feroce – VIDEO

Peştii-dragon, creaturile bizare ale mării care sunt prădători feroce – VIDEO

Publicat: 06.02.2017
Peştii-dragon sunt un grup de peşti abisali răspândiţi în fundul oceanelor. Dimensiunea mică a acestora este compensată cu aspectul lor „extraterestru” şi cu ferocitatea de care dau dovadă, conform unui nou studiu care analizează fizionomia mandibulei.

Un grup de cercetători de la Muzeul Naţional de la Istorie Naturală din Paris şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Washington au analizat nouă specii din familia peştilor-dragon (Stomiidae), relatează Science News.

Aceştia au avut în vedere că fizionomia cavităţii bucale este mult mai flexibilă datorită unei articulaţii cu ţesut moale care face legătura între craniu şi corp. Se observă din video-ul de mai jos că la deschiderea maximă mandibula se detaşează de restul corpului, singura legătură este acest ţesut moale a cărui flexibilitate permite această detaşare.

De asemenea, cercetătorii au observat că această capacitate ajută speciile de peşti-dragon să poată înghiţi organisme întregi, precum crustacee sau peşti mai mici (ca în imaginea de mai sus).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Atlasul creaturilor ciudate: 13 animale despre care nu ştiai că există

Creaturile bizare găsite de un pescar din Rusia în timp ce se afla cu barca pe mare – GALERIE FOTO

Top 10 creaturi bizare din adâncul mărilor

Invazia unor bizare creaturi marine, apărute peste noapte pe plajă. Ce spun specialiştii?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase