Home » Natură » Unul dintre cei mai rari şerpi boa din lume a fost redescoperit după 60 de ani de căutări

Unul dintre cei mai rari şerpi boa din lume a fost redescoperit după 60 de ani de căutări

Unul dintre cei mai rari şerpi boa din lume a fost redescoperit după 60 de ani de căutări
Publicat: 17.02.2017
Unul dintrei cei mai eluzivi şerpi boa din lume se reîntoarce, acesta a fost documentat ca fiind în viaţă pentru prima dată în ultimii 60 de ani.

Corallus cropanii este un şarpe care trăieşte în pădurile din sudul Braziliei. În afară de înfăţişarea sa, experţii nu cunosc alte detalii despre şarpe, deoarece nu a mai fost văzut în sălbăticie de 60 de ani. În prezent, specimenul a fost redescoperit mulţumită biologilor din cadrul Universităţii Sao Paulo şi a Institutului Butantan, relatează IFL Science. 

Aceştia au amplsat afişe şi au împărţit pliante localnicilor din jurul pădurii în speranţa că aceştia vor conştientiza dispariţia şarpelui extrem de rar. 

În mod normal, atunci când localnicii ar fi văzut şarpele ar fi încercat să-l ucidă sau să fugă, fără să ţină cont de valoarea şi raritatea sa. Afişul îi instruia cum să identifice şarpele şi cum să-l captureze într-o găleată, urmând să anunţe autorităţile. 

Planul celor două instituţii a funcţionat, iar pe 21 ianuarie, doi tineri localnici au identificat un şarpe femelă cu o lungime de 1,7 metri. ,,Când am ajuns şi am văzut că este exact specia pe care o căutam, am fost emoţionat. Se afla într-o găleată cu localnicii în jurul ei care ţineau afişul nostru în mână,” spune Rocha, unul dintre bilologi. 

Cercetătorii au transportat şarpele la laborator pentru a efectua mai multe analize, dar au declarat că îl vor elibera în scurt timp înapoi în sălbăticie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase