Home » Natură » Comportamentul BIZAR al copacilor creează imagini desprinse parcă din altă lume şi îi pune în încurcătură pe savanţi

Comportamentul BIZAR al copacilor creează imagini desprinse parcă din altă lume şi îi pune în încurcătură pe savanţi

Publicat: 12.03.2017
Fenomenul bizar care îi pune în încurcătură pe savanţi presupune comportamentul unor copaci prin care aceştia „se evită” între ei.

Acest comportament formează o imagine care seamănă cu crăpăturile din sol; coroanele copacilor menţin distanţa între ele (imaginea de jos), informează Curiosity.

Ceea ce cunosc savanţii este că acest comportament apare în principal la copaci din aceeaşi specie, dar nu este o regulă. La copacii tineri şi scunzi nu se observă această dispoziţie, dar apare atunci când se înalţă şi devin mai bătrâni. Experţii susţin că „majoritatea arborilor sunt înalţi, subţiri şi găsiţi în zone cu vânt puternic”. Acest lucru sugerează ideea conform căreia distanţa dintre coroane apare pentru evitarea coliziunii în timpul vântului.

Cercetătorul malaezian Francis S.P. Ng a studiat în 1977 specia Dryobalanops aromatica, teoretizând că vârfurile coroanei sunt sensibile la lumină şi încetează să mai crească atunci când acestea sunt umbrite. O altă ipoteză presupune că arborii menţin distanţa pentru a împiedica răspândirea larvelor de insecte dăunătoare.

Totuşi, nu se ştie cu precizie de ce această ciudăţenie există, puteam doar să ne bucurăm de imaginile fascinante rezultate în urma fenomenului, care, de asemenea, este extrem de răspândit în natură.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Locul din România în care lalelele cresc în copaci

Aceşti copaci din Ecuador pare că „se pot deplasa” pe distanţe de până la 20 de metri pe an. Cum este posibil acest lucru? – FOTO

Copacii şi păsările combat depresia şi stresul

Paradox. Extinderea suprafeţelor de conifere contribuie la încălzirea globală. ”Plantarea de copaci nu este glonţul magic care ne va salva”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase