Home » Natură » Experţii au descoperit 50 de specii noi de păianjeni în Australia

Experţii au descoperit 50 de specii noi de păianjeni în Australia

Publicat: 14.04.2017
Cercetătorii au descoperit 50 de specii noi de păianjeni în timpul unei expediţii din paninsula Cape York, Australia, inclusiv o nouă specie de păianjen păun şi un păianjen care se deghizează în prada sa pentru a o prinde.

Robert Raven, expert în arahnide din cadrul Muzeului Queensland, afirmă că echipa nu se aştepta să descopere o abundenţă atât de mare de păianjeni în zona nordică îndepărtată din Queensland, informează Mashable

Raven susţine că în zonă sunt atât de multe insecte datorită terenului unic din Quinkan ,,În zonă sunt stânci uimitoare, rigole şi păduri tropicale.” explică el. Echipa a capturat insecte cu ajutorul capcanelor şi a plaselor, lasând un motor diesel să meargă în gol, experţii neştiind cu siguranţă de ce insectele se simt atrase de motor. 

Baehr a descris de-a lungul carierei sale 600 de specii de insecte, dar, afirmă el, în Australia sunt multe specii neidentificate încă. ,,Cunoaştem circa 3.500 de specii de păianjeni în Australia,” el estimează că în Australia sunt între 9.000 şi 15.000 de specii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase