Home » Natură » Pe o plajă din Năvodari au fost găsiţi şase delfini morţi. Care a fost cauza evenimentului nefericit

Pe o plajă din Năvodari au fost găsiţi şase delfini morţi. Care a fost cauza evenimentului nefericit

Pe o plajă din Năvodari au fost găsiţi şase delfini morţi. Care a fost cauza evenimentului nefericit
Publicat: 26.05.2017
Potrivit unui comunicat transmis vineri corespondentului MEDIAFAX de ONG-ul Mare Nostrum, descoperirea delfinilor morţi a fost făcută joi după-amiază, de un constănţean ieşit la plimbare, care a alertat apoi autorităţile.

Echipa Mare Nostrum a mers pe plaja din zona respectivă şi a găsit cei şase pui de delfin, eşuaţi la mal. Aceştia erau la distanţă de 100 – 200 de metri unul de altul şi se aflau în stare de descompunere, notează Mediafax.

Se pare că delfinii au eşuat din cauza plaselor pescăreşti, spun reprezentanţii Mare Nostrum.

„Problema pescuitului în prohibiţie, asupra căreia ONG Mare Nostrum atrage atenţia constant, a mai făcut şase victime. Este vorba despre şase pui de delfin, din specia marsuin. Aceştia au eşuat pe o plajă din aproprierea Camping Lebăda, unde colegii noştri i-au găsit în stare de descompunere. După primele cercetări efectuate de echipa ONG Mare Nostrum, cauza morţii celor şase pui o reprezintă plasele pescăreşti, în care aceştia au rămas prinşi şi s-au înecat”, se precizează în comunicatul citat.

Reprezentanţii Mare Nostrum spun că cifra este alarmantă, mai ales pentru că specia respectivă de delfin este pe cale de dispariţie în Marea Neagră.

„Pentru mulţi, poate că aceşti şase delfini eşuaţi nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condiţiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgenţă cu privire la cetacee eşuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului”, a spus, vineri, Marian Paiu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase