Home » Natură » A început al şaselea proces de extincţie în masă de pe Terra. Primul efect: ”anihilarea” animalelor sălbatice

A început al şaselea proces de extincţie în masă de pe Terra. Primul efect: ”anihilarea” animalelor sălbatice

A început al şaselea proces de extincţie în masă de pe Terra. Primul efect: ”anihilarea” animalelor sălbatice
Publicat: 15.07.2017
Animalele sălbatice ale planetei se confruntă cu ,,anihilarea'', în contextul în care cea de-a şasea extincţie în masă se propagă cu repeziciune. Rata declinului speciilor de plante şi animale de pe planetă este mult mai rapidă decât se credea anterior.

Cercetătorii au descoperit că în jur de două specii de vertebrate dispar anual, deşi nu pare un număr atât de dramatic, procesul este de 10 până la 100 de ori mai rapid decât cel natural, informează IFL Science. 

Experţii sugerează că în spatele anihilării în masă s-ar putea afla un proces mult mai îngrijorător deoarece populaţiile de animale sunt divizate sau constrânse de lipsa spaţiului locuibil. Analizând 26.700 de tipuri de vertebrate terestre printre care păsări, mamifere, amfibieni şi reptile, experţii au descoperit că aproximativ 30% din aceste animale suferă un declin. 

,,Această extincţie în masă este considerată şi o dispariţie a speciilor. Dar cel mai important aspect este pierderea unui număr important al populaţiei unei specii. Pierderea unui număr important de păsări, lilieci sau insecte poate afecta omenirea prin prisma faptului că numărul insectelor şi al dăunătorilor care distrug culturile nu mai poate fi echilibrat,” a declarat Paul Ehrlich, coautor al studiului. 

Aşadar, deşi la nivel individual animalele nu vor dispărea ca specie, cercetătorii avertizează că acest aspect nu va conta dacă numărul vital al populaţiei dintr-o anumită specie nu va mai exista. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase