Home » Natură » VIDEO. Caracatiţele sunt animale exclusiv marine?! Greşit! Cercetătorii le-au întâlnit acolo unde se aşteptau mai puţin

VIDEO. Caracatiţele sunt animale exclusiv marine?! Greşit! Cercetătorii le-au întâlnit acolo unde se aşteptau mai puţin

VIDEO. Caracatiţele sunt animale exclusiv marine?! Greşit! Cercetătorii le-au întâlnit acolo unde se aşteptau mai puţin
Publicat: 30.07.2017
Înainte de apariţia documentarului BBC intitulat ”The Hunt”, toată lumea credea că aceste animale trăiesc exclusiv în apă. După vizualizarea video-ului de mai jos, trebuie să reconsiderăm această teorie.

Caracatiţele sunt animale extrem de ciudate. Ştiu să se camufleze foarte bine, au trei inimi, iar sistemul nervos este compus din mai multe „creiere”, tentaculele având o autonomie faţă de „centru” pe care cercetătorii nu o înţeleg.

Specia în chestiune în acest articol este Abdopus aculeatus, o caracatiţă de dimensiuni mici găsită în Indonezia, Filipine şi nordul Australiei, relatează Science Alert.

Deşi multe specii de caracatiţe rămân în apă, chiar dacă ajung aproape de ţărm, trecerea pe uscat nu este o problemă pentru specia în cauză, pentru că s-a adaptat să meargă în acest mediu de câte ori doreşte.

Mersul pe uscat este o adaptare care ajută caracatiţa să se deplaseze dintr-un bazin într-altul pentru a căuta hrană. Aşadar, crabii (mâncarea preferată a caracatiţei), nu sunt nicăieri în siguranţă, pentru că aceste moluşte pot ajunge şi în cele mai izolate bălţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Opt tehnologii ultramoderne inspirate de caracatiţe

Materialul ingenios ce permite camuflajul activ este cea mai nouă tehnologie inspirată de caracatiţe

CASPER există. Descoperire neaşteptată făcută în adâncimile oceanice, la 4.290 de metri. FOTO+VIDEO

Caracatiţele ar putea fi extratreştri, susţin oamenii de ştiinţă: „Au fost primele fiinţe inteligente de pe planetă”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase