Prima pagină Natura

Un pui de urs polar a fost găsit la o distanţă de 700 de kilometri de habitatul său

Mihaela Stoica 10.18.2017 | ● Vizualizări: 1780

Un pui de urs polar, în vârstă de nouă luni, a fost găsit la o distanţă de 700 de kilometri de habitatul său, cel mai probabil după ce s-a rătăcit de mama sa.

Ursul a fost găsit de către localnici în râul Kolyma din Republica Iacuţia, aflată în Siberia Orientală, potrivit indy100. Animalul a fost hrănit cu peşte de către localnici care l-au şi botezat Umka, un nume inspirat dintr-o serie de desene animate ruseşti.
 
Unii experţi ruşi în domeniu sugerează că mama ursului a fost împuşcată de braconieri, astfel că Umka s-a rătăcit şi a ajuns foarte departe de casă. Alţii afirmă că pur şi simplu s-a rătăcit de mama sa, cu care plecase în căutare după hrană, dovadă fiind faptul că se afla într-o stare foarte bună.
 
Ursul a fost tranchilizat şi transportat la o grădină zoologică din Moscova, aflată la mii de kilometri de locul unde a fost găsit.  
 
Prezenţa urşilor polari în Iacuţia este foarte rară. În luna aprilie, inspectorii care lucrau pentru administraţia regională precizau că există doar 20 de urşi polari într-o zonă de 1000 km.
 
 
Tag-uri: urs polar | pui | mama | ratacire