Home » Natură » S-a întors roata: un rinocer s-a răzbunat pe un braconier, rănindu-l în timp ce acesta urmărea animalul pentru a-l vâna

S-a întors roata: un rinocer s-a răzbunat pe un braconier, rănindu-l în timp ce acesta urmărea animalul pentru a-l vâna

S-a întors roata: un rinocer s-a răzbunat pe un braconier, rănindu-l în timp ce acesta urmărea animalul pentru a-l vâna
Publicat: 25.10.2017
Incidentul a avut loc în Parcul Naţional Etosha din Namibia după ce braconierul Luteni Muharukua, împreună cu alţi braconieri, au intrat ilegal în rezervaţie în speranţa de a omorî rinoceri pentru coarnele lor, conform ziraului The Namibian.

În ziar se precizează că rinocerul „a apărut din senin” şi a rănit grav piciorul lui Muharukua, scrie MSN.

Prietenii lui l-au adăpostit lângă un munte, dar poliţia a reuşit să-l aresteze pe 15 octombrie, la o zi după eveniment, conform ofiţerului de poliţie Simson Shilongo. Muharukua a fost tratat la un spital, sub paza poliţiei.

Braconajul cu rinoceri a crescut în ultimii ani în Namibia, animale care sunt ameninţate de dispariţie în sudul Africii, în special rinocerii negri, populaţie care se găseşte preponderent în Namibia. În Africa de Sud, ţară vecină, este casa a celor mai mari populaţii de rinoceri albi, mai numeroasă ca cea din Namibia, dar de asemenea este ameninţată de dispariţie din cauza vânatului excesiv.

Rinocerii au fost vânaţi pentru a face faţă cererii de coarne care vine din unele părţi din Asia. Unii consumatori cred că acestea pot vindeca unele boli dacă sunt ingerate în formă de pudră, dar nu există dovezi ştiinţifice că aceste coarne, asemănătoare la compoziţie cu unghiile umane, au vreo valoare medicală. Cornul de rinocer este văzut de unii cumpărători ca simbol al bogăţiei şi statutului social.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O imagine rară: acesta este ultimul mascul de rinocer alb nordic

Un rinocer alb dintr-o grădină zoologică din Franţa a fost împuşcat de către braconieri, care i-au furat cornul

Rinocerul alb-tancul viu al Africii

Sudan, ultimul mascul dintr-o specie rară de rinoceri albi, ar putea fi salvat cu ajutorul Tinder, celebrul site de dating

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase