Home » Natură » Veterinarii au reparat cu succes cornul fisurat al unui elefant african de cinci tone, în Columbia

Veterinarii au reparat cu succes cornul fisurat al unui elefant african de cinci tone, în Columbia

Veterinarii au reparat cu succes cornul fisurat al unui elefant african de cinci tone, în Columbia
Publicat: 14.11.2017
La grădina zoologică din oraşul columbian Barranquilla a avut loc o operaţie de succes pentru repararea cornului fisurat al unui elefant african de cinci tone, găsit într-o fermă deţinută de traficanţi de droguri.

La pregătirea şi realizarea intervenţiei au participat 30 de persoane, iar operaţia a durat trei ore, un interval riscant de sedare, pentru un animal de aproximativ 50 de ani, cât se presupune că ar avea elefantul. Acesta a avut nevoie de intervenţie pe canalul radicular al unui corn fisurat, scrie Rador.

Poliţia a închis şoseaua din dreptul grădinii zoologice şi a deviat traficul pentru a instala o macara, în cazul în care elefantul trebuia ridicat în timpul procedurii. Experţii au realizat echipament odontologic special, în vederea acestei operaţii. Elefantul Tantor a fost dus la grădina zoologică din Barranquilla în 1991, după ce a fost găsit, alături de alte animale sălbatice, într-o fermă deţinută de traficanţi de droguri şi şi-a fisurat cornul în urmă cu doi ani, transmit corespondenţii BBC.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase